Πάρα πολλοί χρήστες αναφέρουν στο διαδίκτυο πως λαμβάνουν μηνύματα στο Google Messages που είναι εντελώς ακαταλαβίστικα.  Πρόκειται για ένα κείμενο, μια μια ακολουθία αριθμών, γραμμάτων και συμβόλων που πιθανότατα είναι μηνύματα που έφτασαν στην κρυπτογραφημένη τους μορφή.

Τα Google Messages προσφέρει εδώ και καιρό την λειτουργία κρυπτογράφησης των μηνυμάτων μας, με end-to-end encryption. Με αυτή τη λειτουργία κανένας, ούτε καν η Google, δεν θα μπορεί να τα διαβάσει, αν δεν έχει το απαραίτητο κλειδί, που διαθέτουν μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης.

Σήμερα όμως, αρκετοί χρήστες της εφαρμογής αναφέρουν πως τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι ακαταλαβίστικα, καθώς παρουσιάζουν μια σειρά από χαρακτήρες που δεν έχουν κάποια συνοχή. Αυτό δείχνει πως λαμβάνουν τα μηνύματα στην κρυπτογραφημένη τους μορφή, καθώς δεν έχει γίνει αποκρυπτογράφησή του από την εφαρμογή. Μάλιστα, ένα thread δύο ετών στο Reddit, έχει ζωντανέψει πάλι με δεκάδες μηνύματα χρηστών να αναφέρουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Received an Encrypted text message
byu/Sunflowerseeds8o8 inGooglePixel

Όμως, αυτή τη φορά υπάρχει κάτι κοινό σε όσους σχολιάζουν και πολύ περίεργο. Όλοι έλαβαν το μήνυμα από άγνωστο αριθμό, που ανήκει σε δίκτυο άλλης χώρας. Οι αποστολείς φαίνονται να είναι από χώρες όπως η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Δομικανή Δημοκρατία, το Καμερούν, η Τανζανία και άλλες.

Ένα άλλο κοινό που έχουν τα μηνύματα, είναι το link προς την σελίδα υποστήριξης της Google, που περιγράφει πως να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εφαρμογή Google Messages, σχετικά με την κρυπτογράφηση.

Google Messages ακαταλαβίστικα

 Είναι σαφές ότι πρόκειται για πραγματικά μηνύματα κειμένου που αποτυγχάνουν να αποκρυπτογραφηθούν, πιθανότατα λόγω μιας αποτυχημένης handshake μεταξύ των δύο συσκευών, αλλά η κύρια ανησυχία είναι γιατί οι άνθρωποι λαμβάνουν αυτά τα μηνύματα όλα μαζί και ξαφνικά.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google είναι πλέον επικίνδυνη, ακόμα και σε συνταγές για πίτσα

Το γεγονός πως τα μηνύματα προέρχονται πάντα από άσχετους αριθμούς, εκτός χώρας, μπορεί να σημαίνει πως υπήρξε μαζική αποστολή spam ή απάτης, που απέτυχε να αποκρυπτογραφηθεί. Ίσως είναι spambot μπορεί να αναζητά τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση ενεργών αριθμών μέσω αποδείξεων ανάγνωσης και τα μηνύματα που έρχονται χωρίς να αποκρυπτογραφηθούν είναι απλώς μια δυσλειτουργία.

Περιμένουμε κάποια δήλωση της Google για το θέμα, ενώ αν έχετε λάβει τέτοιο μήνυμα καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί. Μην απαντήσετε στο μήνυμα και κάντε αναφορά στην Google σαν spam.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.