Οι περισσότερες εφαρμογές πλοήγησης απευθύνονται σε έναν μόνο χρήστη. Το Google Maps, δεν έχει κανένα τρόπο για τον συντονισμό ενός ομαδικού ταξιδιού. Σύμφωνα όμως με την κατάθεση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την Google, σύντομα αυτό μπορεί να αλλάξει.

Μέχρι σήμερα, όταν ταξιδεύουμε με την παρέα μας, σε διαφορετικά αυτοκίνητα, ακολουθούμε αυτόν που είναι μπροστά μας ή έχουμε όλοι Google Maps και πηγαίνουμε από τον δρόμο που μας βγάζει. Αρκετές φορές μάλιστα, δίνει διαφορετικές οδηγίες ανάλογα με την συσκευή που τρέχει.

Τώρα, στο έγγραφο της πατέντας βλέπουμε μια νέα λειτουργία των Google Maps για τη διευκόλυνση μιας ομάδας οχημάτων που ταξιδεύουν προς κοινό προορισμό, είτε με αφετηρία την ίδια τοποθεσία, είτε από διαφορετικές περιοχές. Η νέα λειτουργία θα  προσδιορίζει καταστάσεις στις οποίες πολλοί χρήστες πηγαίνουν στο ίδιο μέρος, είτε με βάση ρητά αιτήματα από χρήστες είτε βάσει σιωπηρών σημάτων, όπως καταχωρήσεις ημερολογίου ή μηνύματα κειμένου.

Google Maps
Η νέα λειτουργία των Χαρτών Google θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε τις ομαδικές εξορμήσεις

Γιατί όμως να θέλει κάποιος αυτή τη λειτουργία; Αρχικά γιατί θα μας ενημερώνει για την τοποθεσία όλων των οχημάτων της παρέας, έτσι δεν θα χρειάζεται να παίρνουμε τηλέφωνα για να δούμε που βρίσκονται όλοι ή θα μπορούμε να ορίζουμε την ταχύτητά μας με βάση το πόσο μπροστά ή πίσω βρίσκεται η υπόλοιπη παρέα. Η νέα λειτουργία θα προτείνει και στάσεις στα αυτοκίνητα που προπορεύονται, ώστε ολόκληρη ο ομάδα να φτάσει την ίδια περίπου στιγμή στον τελικό προορισμό.

Το σύστημα θα παρέχει επίσης ειδοποιήσεις σχετικά με την κυκλοφορία και τις συνθήκες του δρόμου, οι οποίες θα καθορίζονται από το κύριο όχημα και θα προτείνει στάσεις στη διαδρομή. Εάν ένα αυτοκίνητο κάνει παράκαμψη, όλοι οι άλλοι θα ειδοποιηθούν.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι κάτοχοι τα εγκαταλείπουν, στροφή στο αέριο!

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι η λειτουργία θα προσδιορίζει επίσης πιθανές τοποθεσίες στις οποίες μπορούν να συγχωνευτούν οι διαδρομές και οι οδηγοί μπορούν να περιμένουν ο ένας τον άλλον. Μόλις φτάσετε στην επιθυμητή τοποθεσία, το σύστημα μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη στάθμευση.

Στην παρούσα φάση έχουμε δει μόνο την πατέντα. Δεν γνωρίζουμε αν θα δούμε σίγουρα αυτή τη λειτουργία στις συσκευές μας και πότε θα γίνει αυτό, όμως φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα και είναι πολύ πιθανό να έρθει, τώρα που έχει κατατεθεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.