Η Google θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για να πάψουν τα φανάρια να αποτελούν μια από τις κύριες αιτίες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των πόλεων, παρουσιάζοντας το project Green Light. Η εταιρεία θέλει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν τα φανάρια με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνη προς όφελος των πολιτών.

Αξιοποιώντας τα δεδομένα που συλλέγονται από το Google Maps, το Geen light αναλύει κρίσιμες παραμέτρους κυκλοφορίας και διασταυρώσεις που προσδιορίζονται ως προβληματικές, εντοπίζοντας επαναλαμβανόμενα μοτίβα και προτείνοντας βελτιώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Εάν το νέο σύστημα καθορίσει ότι ένα φανάρι λειτουργεί ήδη στα βέλτιστα, τότε δεν θα επεμβαίνει. Ωστόσο, εάν εντοπίσει περιθώρια βελτίωσης, θα «συντονίσει» πολλαπλές διασταυρώσεις για να δημιουργήσει ένα ρεύμα κυκλοφορίας που θα περνά από συνεχή πράσινα φανάρια, για να αποτρέψει την κίνηση στους δρόμους και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, δίνοντας οριστική στο πρόβλημα μεγάλων πόλεων.

Το νέο εργαλείο ελέγχου ταχύτητας της Cosmote – Δες ταχύτητες στη περιοχή σου!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα φανάρια ειναι η μεγαλύτερη αιτία του κυκλοφοριακού. Κατάργηση φαναριών και δημιουργία πλατειών roundabouts θα δωσει τελος στο προβλημα της ψυχοφθόρου αναμονής σε φανάρι που περιμένεις 2 πολύτιμα λεπτα απ το χρονο σου

  2. Το άρθρο, αν και προχθεσινό, είναι (1) και μπαγιάτικο μιας και η είδηση βγήκε τον Ιούλιο του 23 (πχ https://www.cnn.gr/politiki/story/375024/i-google-elpizei-na-lysei-to-kykloforiako-tis-athinas-rythmisi-kinisis-real-time ), και (2) ελλιπεστατο γιατί το αναφέρει ως ένα γενικό project χωρίς να αναφέρει ποια είναι η “επανάσταση στα φανάρια στους ελληνικούς δρόμους” όπως λέει ο clickbait τίτλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.