Η Google ανακοίνωσε ότι επιτέλους οι χρήστες του Google Drive θα μπορούν να κάνουν αντιγραφή, αποκοπή, και επικόλληση αρχεία στη web εφαρμογή, αλλά μόνο αν χρησιμοποιούν το δικό της πρόγραμμα περιήγησης, τον Chrome.

Παρά το γεγονός ότι το Drive παρέχει συντομεύσεις πληκτρολογίου για την εκτέλεση πολλών ενεργειών σε επιλεγμένα στοιχεία, ποτέ έως τώρα δεν παρείχε πρόσβαση σε λειτουργίες πρόχειρου.

Από σήμερα, όσοι χρησιμοποιούν των Chrome, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα γνωστά Ctrl + C, Ctrl + V, και Ctrl + X, για να κάνουν αντιγραφή, επικόλληση, και αποκοπή αρχείων, αντίστοιχα, στο Google Drive.

Η Google λέει ότι κατά την αντιγραφή, αποθηκεύεται στο πρόχειρο ένας σύνδεσμος προς το αρχείο και ο τίτλος του, έτσι οι χρήστες μπορούν να τα εισάγουν σε άλλα έγγραφα με το Ctrl + V.

Επιπλέον, αν επιλέξουν ένα αρχείο, το αντιγράψουν, και μετά πατήσουν σε έναν άλλο φάκελο του Google Drive το Ctrl + Shift + V, τότε θα δημιουργηθεί συντόμευση του αρχείου.

Τέλος, οι χρήστες του Chrome μπορούν πλέον να ανοίγουν αρχεία ή φακέλους σε μια νέα καρτέλα χρησιμοποιώντας το Ctrl + Enter, το οποίο θα διευκολύνει την προβολή σε πολλαπλά αρχεία ταυτόχρονα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.