Πολλές desktop εφαρμογές και παιχνίδια επιτρέπουν να διατηρήσεις τοπικά δεδομένα μετά από μια απεγκατάσταση, ωστόσο στο Android δεν συνηθίζεται και είναι πρόβλημα, λόγω του περιορισμένου χώρου. Η νέα λύση της Google ακούει στην ονομασία Archived APKs.

Η εταιρεία αναφέρει στο επίσημο blog post της:

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι χρήστες απεγκαθιστούν εφαρμογές είναι για να ελευθερώσουν χώρο. Για να αποτρέψουμε τις περιττές απεγκαταστάσεις και να βοηθήσουμε τους χρήστες να αξιοποιήσουν περισσότερο τις συσκευές τους, αρχίσαμε να εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα λειτουργία που θα επιτρέψει το app archiving. Το archiving είναι μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να ανακτούν προσωρινά το ~60% του αποθηκευτικού χώρου των εφαρμογών, αφαιρώντας τμήματα της εφαρμογής αντί να την απεγκαταστήσουν εντελώς.

Η Google ελπίζει να μειώσει τον ρυθμό απεγκατάστασης εφαρμογών, μια σημαντική παράμετρος που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους developers. Πρόκειται στην ουσία για το επόμενο στάδιο της εξέλιξης των App Bundles, που έκαναν αρχικά το ντεμπούτο τους ως μια προσπάθεια μείωσης του μεγέθους των εγκατεστημένων εφαρμογών. Σε αντίθεση με τα APKs τα App Bundles δεν περιλαμβάνουν κάποιους πόρους, όπως εικονίδια και άλλα αρχεία που δεν χρειάζονται, μειώνοντας έτσι τον χώρο που καταλαμβάνουν.

 Η Ρωσία αποσυνδέεται από το παγκόσμιο internet στις 11 Μαρτίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.