Διάφορα μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας, αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκοπής από το παγκόσμιο internet. Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Μαρτίου, όλοι οι servers και τα domains θα πρέπει να μεταφερθούν στη Ρωσική ζώνη όπως αναφέρεται.

Η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία, πειραματιζόταν με μια τέτοια ενέργεια εδώ και αρκετό καιρό. Τον Ιούλιο του 2021 είχαν ξεκινήσει τα σχετικά πειράματα, πετυχαίνοντας να αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο internet. Συγκεκριμένα, το Reuters είχε αναφέρει τότε:

Η Ρωσία πρόκειται να υιοθετήσει νομοθεσία, γνωστή ως νόμος για το “κυρίαρχο διαδίκτυο” στα τέλη του 2019, η οποία επιδιώκει να θωρακίσει τη χώρα από την αποκοπή της από ξένες υποδομές, ως απάντηση στον επιθετικό χαρακτήρα της εθνικής στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η νομοθεσία προκάλεσε αναστάτωση στους ακτιβιστές της ελευθερίας του λόγου, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι η κίνηση αυτή θα ενίσχυε την κυβερνητική εποπτεία του κυβερνοχώρου.

Πολλοί αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόκειται για μια περίπτωση σαν το Great Firewall της Κίνας, που δεν έχει καμιά σχέση με το internet όπως το γνωρίζουμε εμείς εδώ. Η Κίνα, είχε καταφέρει αρκετά νωρίς να υποχρεώσει όλες τις εταιρείες να κάνουν ότι ήταν απαραίτητο για να αποκτήσουν το δικό τους internet πλήρως ελεγχόμενο. Δεν μπορείς να κάνει κάτι στη Κίνα χωρίς να το γνωρίζει η κυβέρνηση και το γεγονός είναι ότι και η Ρωσία φθάνει εκεί.

Πάντως, όπως σχολιάζει το tweaktown, ο περισσότερος κόσμος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και οι άλλες δυτικές κυβερνήσεις επίσης το κάνουν με το δικό τους τρόπο, με απίστευτη προπαγάνδα στις τηλεοράσεις και στα social media απλά με λίγο περισσότερο χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.