H Google σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός μικροσκοπίου το οποίο υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη και θα μπορέσει να βοηθήσει στη διάγνωση του καρκίνου.

Σύμφωνα με το CNBC, το μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας όπως ονομάζεται κόστισε 90-100.000 δολάρια και δίνει νέα ελπίδα στην ανίχνευση και τη θεραπεία αυτής της μάστιγας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως, με τις πιο συχνές μορφές να αφορούν το μαστό, τον πνεύμονα, τον προστάτη, το δέρμα και το στομάχι. Το μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας της Google μπορεί να τον ανιχνεύσει πραγματικά σε δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μέσω μοντέλου που είναι εκπαιδευμένο με έναν τεράστιο όγκο περιπτώσεων καρκίνου.

Το CNBC αναφέρει ότι το μικροσκόπιο ARM δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη πλήρως, βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, θα μπορούσε επιτέλους να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των παθολόγων, καθώς λύνει ένα από τα πιο θεμελιώδη προβλήματα του καρκίνου, το γεγονός δηλαδή ότι διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον καρκίνο είναι η αργή του διάγνωση, αφού ο ασθενής κάνει ελέγχους όταν έχει παρουσιάσει συμπτώματα που συναντάμε σε προχωρημένα στάδια. Αυτός είναι και ο λόγος δημιουργίας του ARM, ώστε να κάνει πιο εύκολη την διάγνωση και να γίνουν οι απαραίτητες θεραπείες έγκαιρα.

Αυτή τη στιγμή θα βρούμε 13 ARMs σε όλο τον κόσμο, με ένα από αυτά να βρίσκεται σε μια εγκατάσταση της Mitre, στην Ουάσιγκτον. Η Mitre είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που αφορούν την τεχνολογία.

«Δεν είναι μόνο η δουλειά σου να λες “Αυτός είναι καρκίνος, είναι αυτό το είδος καρκίνου”. Μέρος της δουλειάς είναι να λες “Αποκλείεται να είναι καρκίνος” που μπορεί να σας τρομάζει κάποιον που δουλεύει μόνος. Θα μου άρεσε πολύ να έχω ένα μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας στο Γκουάμ, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάποιος άλλος που βοηθάει», δήλωσε ο Δρ. Niels Olson, επικεφαλής ιατρός της Μονάδας Αμυντικής Καινοτομίας του Υπουργείου Άμυνας, που δημιουργήθηκε το 2015 για να βοηθήσει τον στρατό να ενσωματώσει και να φέρει στο κοινό την σύγχρονη εμπορική τεχνολογία αιχμής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.