Σε αυτό το άρθρο θα επιχειρήσουμε να δούμε συνοπτικά, τι ακριβώς είναι το Google Advanced Protection πρόγραμμα, το οποίο κατά την άποψή μας θα πρέπει να ενεργοποιήσεις άμεσα στον Google λογαριασμό σου. Κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του feature είναι η αυξημένη ασφάλεια που προσφέρει τόσο κατά την πλοήγησή σου στο διαδίκτυο, ενώ συμβάλλει και στην ασφάλεια του Google λογαριασμού σου.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του browsing, έχοντας ενεργοποιημένο και ρυθμισμένο το χαρακτηριστικό, ενεργοποιείται το Safe browsing. Βέβαια, είναι διαθέσιμο και χωρίς το Advanced Protection, μπλοκάροντας αρχεία που πιθανόν κατεβάζεις από επιβλαβείς ιστοσελίδες. Με το Advanced Protection όμως, το Safe Browsing γίνεται αυστηρότερο, ελέγχοντας κάθε αρχείο που πας να κατεβάσεις πριν το κατεβάσεις, ενημερώνοντας για πιθανόν ανεπιθύμητο υλικό.

Παράλληλα, με το Advanced Protection ενεργοποιημένο, η Google επιτρέπει μόνο στα Google apps και σε συγκεκριμένα verified τρίτα apps να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Google λογαριασμού σου και αυτό μόνο με την άδειά σου.

Πως μπορείς να εγγραφείς στο Advanced Protection Program;

Για να εγγραφείς στη σύνθετη προστασία (Advanced Protection) του Google λογαριασμού σου, θα χρειαστείς ένα security key. Η Google προτείνει δυο και οι τιμές ξεκινούν από τα 28 ευρώ. Μοιάζουν σαν μικρά usb drives σαν αυτά της φωτογραφίας.

security keys

Τα περισσότερα Android smartphones και iPhones έχουν ένα ενσωματωμένο security key. Η Google έχει μια σελίδα η οποία σε καθοδηγεί για το πως να ρυθμίσεις το security key της συσκευής σου και την οποία μπορείς να βρεις εδώ. Για το iOS μπορείς να εγκαταστήσεις το Google Smart Lock app. Στο Android υπάρχει ήδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσεις την εγγραφή σου στη σύνθετη ασφάλεια, να έχεις βάλει ένα email και ένα τηλέφωνο στο λογαριασμό σου ως 2 step verification, καθώς απαιτείται από το Smart Lock. Μόλις έχεις έτοιμο το security key και ετοιμάσεις τον λογαριασμό σου μπορείς να ξεκινήσεις την εγγραφή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταβείς σε αυτή τη σελίδα και να επιλέξεις το Get Started στη πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, όπου θα σε καθοδηγήσει η Google.

H υπηρεσία είανι σχεδιασμένη για όσους είναι ιδιοκτήτες μια επιχείρησης, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και γενικότερα σε όσους έχουν ανάγκη την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Σε αυτά τα άτομα συγκαταλέγονται και όσοι έχουν τεράστιο κοινό από πίσω τους, που μπορεί να είναι λόγος επιθέσεων στην ιδιωτικότητά και τους λογαριασμούς τους.

Πριν προχωρήσετε, θα πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες της Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.