Αν χρησιμοποιείς τον Chrome ή τον Firefox με το Netflix σε λειτουργικά συστήματα των Windows ή macOS, πιθανώς χάνεις τα υψηλότερης ποιότητας streams της υπηρεσίας και το HDR περιεχόμενο. Και αυτός είναι ο λόγος, που το Netflix περιορίζει την ποιότητα του video στους εν λόγω browser.

Chrome και Firefox δεν χρησιμοποιούν Hardware Level DRM

Το Netflix, όπως σημειώνει το howtogeek, επιτρέπει υψηλότερης ποιότητας playback μόνο στον Safari της Apple και στον Microsoft Edge, καθώς η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιήσει το DRM σε επίπεδο hardware σε αυτούς τους browsers. Η Microsoft χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που αποκαλείται PlayReady, ενώ η Apple χρησιμοποιεί μια παρόμοια τεχνολογία που αποκαλείται FairPlay. Πρόκειται εν ολίγοις, για τεχνολογίες οι οποίες προστατεύουν το περιεχόμενο που μεταδίδεται μέσω HTTP Live Streaming (HLS) πρωτοκόλλου.

Στον Chrome και στον Firefox, το DRM σε επίπεδο λογισμικού, είναι πιο εύκολο στη παραβίαση. Το Netflix, θεωρεί κάτι τέτοιο ως απειλή, με τους χρήστες να προσπαθούν να προβούν στην εγγραφή του περιεχομένου και να το μοιραστούν. Για παράδειγμα, πολλές από τις σειρές που είναι ανεβασμένες σε warez sites έχουν τραβηχθεί από το Netflix. Τα Chromebooks ανεβάζουν την ανάλυση ως 1080p, όχι όμως και σε Ultra HD ή HDR.

Το πρόβλημα λύνεται, αν γίνει χρήση του Edge ή του Safari. Και οι δυο υποστηρίζουν 4K ανάλυση και Dolby Vision ή HDR10 playback. Οι χρήστες των Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Netflix app που είναι διαθέσιμο για το λειτουργικό σύστημα, αν και θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις το Ultra HD πακέτο, η οθόνη σου υποστηρίζει HDR output και οποιαδήποτε οθόνη εξωτερική υποστηρίζει το HDCP 2.2 standard.

Netflix Τουρκία – Αυξάνονται οι τιμές

Όλοι οι τρόποι να απαλλαχθείς από τα ενοχλητικά μηνύματα SMS προσφορών Wind

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.