Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο υποστήριξης της Google, οι desktop εκδόσεις του Chrome χρησιμοποιούν το Google Update για να εγκαθίστανται οι τελευταίες και πιο ασφαλείς εκδόσεις λογισμικού. Προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και να καταστεί η τεχνολογία διαθέσιμη και σε άλλες εφαρμογές, η τεχνολογία Google Update είναι ανοικτού κώδικα.

Δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος απενεργοποίησης των αυτόματων ενημερώσεων, μπορείς να το κάνεις ωστόσο με πολλούς τρόπους, όπως με την απενεργοποίηση της υπηρεσίας Google Update Service που διαχειρίζεται τις αυτόματες ενημερώσεις. Ωστόσο όμως δεν πρέπει να το κάνεις.

Οι ενημερώσεις δεν προκαλούν πρόβλημα!

Δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να αναφέρει ένα σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε μετά την ενημέρωση του Chrome, πάντα μιλώντας για τις desktop εκδόσεις. Εν ολίγοις, δεν είναι buggy, δεν προκαλούν προβλήματα και το βασικότερο, ο Chrome ενημερώνεται στο παρασκήνιο, χωρίς καν να το αντιληφθείς. Μπορεί να σου ζητήσει να τον κάνεις restart αλλά δεν θα σε διακόψει ποτέ.

Τα κενά ασφαλείας πολλά!

Αντίθετα, αυτό που θα πρέπει να σε ανησυχεί, είναι τα πλείστα κενά ασφαλείας που θα υπήρχαν σε περίπτωση που τα automatic updates δεν λειτουργούσαν. H ομάδα του Chrome διαθέτει patches για αυτά τα κενά ασφαλείας, χωρίς τα οποία θα κατέληγες να χρησιμοποιείς μια δυνητικά επικίνδυνη έκδοση του browser. Ένα επιβλαβές website θα μπορούσε να προβεί στην εγκατάσταση malware, απλά και μόνο αν το άνοιγες. Τα security patches σε προστατεύουν και ο Chrome τα εγκαθιστά συχνά. Η απενεργοποίηση των automatic updates εμποδίζει τον Chrome από το να εγκαταστήσει αυτά τα χρήσιμα security patches.

To burn in της OLED είναι σπάνιο αλλά και πάλι μπορεί να καταστρέψει την TV σου

με πληροφορίες από howtogeek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.