Η Samsung ανακοίνωσε πως το KNOX , που είναι η σουίτα της εταιρίας για θέματα ασφάλειας, θα ανοίξει για το κοινό και όχι μόνο για τους εταιρικούς πελάτες της εταιρίας. Ήδη έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση συσκευών σε ορισμένες χώρες για το Galaxy S4 (GT-I9505). Η αναβάθμιση αυτή τη στιγμή δεν περιέχει το KNOX αλλά περιέχει όλα τα αρχεία που θα χρειαστεί για να λειτουργήσει. Η εφαρμογή θα έρθει αργότερα όπως όλα δείχνουν μαζί με την αναβάθμιση σε Android 4.3 που θα έρθει τον Οκτώβρη.

knox334y387

Το KNOX είναι μια πλατφόρμα ασφάλειας, που ενσωματώνεται στο Android Framework και το Hardware της συσκευής, δημιουργώντας ένα περιβάλλον για να τρέχουμε εφαρμογές. Τα δεδομένα των εφαρμογών που τρέχουν σε αυτό το περιβάλλον είναι απομονωμένα και ασφαλή από άλλες εφαρμογές. Οπότε μπορούμε να τρέχουμε τις επαγγελματικές μας εφαρμογές, και την ίδια στιγμή να δίνουμε την συσκευή στο μικρό μας ανιψάκι χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για το τι θα κατέβει και θα εγκατασταθεί στην συσκευή. Έτσι τα δεδομένα μας είναι ασφαλή αρκεί να τα έχουμε στο περιβάλλον του KNOX. Το Galaxy Note III μάλιστα έρχεται με υποστήριξη KNOX, ενώ τα Galaxy S3 και Galaxy Note II θα το λάβουν και αυτά με αναβάθμιση λογισμικού.

Οπότε οι κάτοχοι του Galaxy S4 καλό θα ήταν να κάνουν ένα έλεγχο για αναβάθμιση λογισμικού κάθε τόσο. Να τονίσουμε όμως πως όσοι θέλουν να “πειράξουν” τη συσκευή τους, ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα με αυτό το update καθώς έχει αναφερθεί πως κλειδώνει τον bootloader.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όσοι θέλετε να παίζετε με custom roms προ θεού μην κάνετε. update. 1ον δεν θα μπορείτε μετά να κάνετε downgrade και 2ον άμα κάνετε root τιθεστε αυτόματα εκτός εγγύησης (τουλάχιστον προς το παρον). Πλέον στους καινούργιους bootloader έχουν προστεθεί κάποιες γραμμές που άμα κάνετε root γίνετε από knox 0x0 σε 0x1. Αυτό πλέον δεν σβήνει με το παραδοσιακό triangle away. Άμα θέλετε τα last firmwares απευθύνθηκε σε costumιες. Εμένα η Sammy με αυτές τις τακτικές με έχασε από πελάτη. Και Δεν με πειράζει να έχω ένα πιο κλειστό λειτουργικό αλλά με πειράζει ότι με όλο αυτό το blotware που έχει πάνω το κινητό δεν περπατάει με τίποτα (και με αναγκάζει να κάνω root, να το ξήλωσω μήπως και περπατήσει)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.