Ως μια ιδιαίτερα καλή χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2022 για την Apple και το iPhone σύμφωνα με το τελευταίο και πιο πρόσφατο report της Counterpoint, το οποίο αναφέρει τα 10 καλύτερα σε πωλήσεις smartphones της περασμένης χρονιάς. 8 από τις κορυφαίες 10 συσκευές ήταν της Apple, με το iPhone 13 να καταλαμβάνει την κορυφαία θέση με 5% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως και το 28% των πωλήσεων iPhone συσκευών.

Το απλό iPhone 13 ήταν το καλύτερο σε πωλήσεις smartphone στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Κίνα, στη Γερμανία και στη Γαλλία μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Αυγούστου 2022. Το iPhone 13 Pro Max βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 2.6% μερίδιο όλων των πωλήσεων παγκοσμίως, συνοδευόμενο από τον διάδοχό του το iPhone 14 Pro Max με 1.7% όλων των πωλήσεων. Αξίζει παράλληλα να αναφερθεί ότι με το 14 Pro Max είναι η πρώτη φορά που ένα Pro Max iPhone ξεπερνά σε πωλήσεις τις Pro και τις απλές εκδόσεις.

Εντελώς δωρεάν για πάντα το εξαιρετικό Hard Disk Sentinel

Το Samsung Galaxy A13 ήταν το τέταρτο καλύτερο σε πωλήσεις smartphone του 2022, συνοδευόμενο από το iPhone 13 Pro για τη συμπλήρωση της πρώτης πεντάδας. Από την μεριά του το iPhone 12 το οποίο έκανε το επίσημο λανσάρισμά του τον Οκτώβριο του 2020 ήταν το έκτο καλύτερο σε πωλήσεις smartphone του 2022 συνοδευόμενο από το iPhone 14.Το iPhone 14 Pro βρέθηκε στην όγδοη θέση, το iPhone SE 2022 ήρθε στην ένατη θέση, με το Galaxy A03 να συμπληρώνει τη δεκάδα.

Τα 10 καλύτερα σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως του 2022

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λογικό αφού η xiomi έχει 80 νέα μοντέλα με διαφορά ονόματα και εκδόσεις που να βάλει κάποιο badget μοντέλο στην δεκάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.