Αν και ανταγωνιστικά brands της Samsung, όπως η Apple και η Oppo χρησιμοποιούν τον τύπο της OLED οθόνης που επιτρέπει ένα εξαιρετικά λεπτομερές dynamic refresh rate ανάλογα της ταχύτητας της αφής, η Samsung χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή μόνο στο high end Galaxy S23 Ultra, αλλά χωρίς τις προσαρμογές που αφορούν την αφή, όπως αναφέρει το phonearena.com.

Ο λόγος για τα LTPO panels, τον τύπο της οθόνης που επιτρέπει την προσαρμογή του refresh rate 1-120Hz για την εξοικονόμηση της μπαταρίας όταν οι υψηλότερες τιμές δεν είναι απαραίτητες, όπως για τη θέαση μιας στατικής εικόνας. Μια LTPO οθόνη μπορεί να προσαρμόσει το refresh rate βάσει του αγγίγματος, όπως στο Oppo Find X6 Pro, για να μπορέσει να καταλάβει αν προσπαθείτε για παράδειγμα να κάνετε scroll μέσα σε ένα άρθρο, ή να πλοηγηθείτε σε σελίδες, εξοικονομώντας πολύτιμα mAh.

Ωστόσο, αν και η Samsung είναι ο κατασκευαστής αυτών των εξαιρετικών LTPO οθονών, τις προσφέρει μόνο στα πιο high-end Galaxy S23 Ultra και φυσικά χωρίς τις βελτιώσεις όσον αφορά την αφή. Εκτός από αυτό, τα S23 και S23+ έρχονται με οθόνες LTPS, με σημαντικά αυξημένη κατανάλωση.

Η Apple λάδωσε για την τεχνολογία του Apple Watch

Ο λόγος φαίνεται ότι έχει να κάνει με το κόστος. Μια οθόνη του Galaxy S23+ κοστίζει στη Samsung 55 δολάρια να την κατασκευάσει και να την εγκαταστήσει. Αν η Samsung επέλεγε την LTPO OLED, το κόστος της θα αυξανόταν κατά 20% σε μια αγορά όπου τα περιθώρια κέρδους για τους κατασκευαστές είναι εξαιρετικά μικρά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.