Η Apple όπως όλοι γνωρίζουμε είναι υπεύθυνη για ορισμένα από τα καλύτερα smartphones της αγοράς όπως και για τα καλύτερα smartwatches που διαθέτει. Η Masimo είναι μια εταιρεία η οποία εξειδικεύεται σε όλων των ειδών τους trackers που ενσωματώνονται σε ένα smartwatch. Είναι επίσης η εταιρεία για την οποία η Apple είχε δείξει ενδιαφέρον για συνεργασία το 2013.

Και εδώ αρχίζει η διαμάχη. Λίγο μετά η Apple άλλαξε τη στάση της και ισχυρίστηκε ότι ενδιαφερόταν μόνο για ένα κορυφαίο στέλεχος της Masimo με τον διακριτικό τίτλο chief medical officer. Του προσέφεραν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την γνώση του, ωστόσο το 2020 η Masimo κινήθηκε νομικά εναντίον της Apple, κατηγορώντας την για κλοπή εμπορικών μυστικών.

Η διαμάχη αφορούσε τον O2 αισθητήρα του Apple Watch 6, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μέτρηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα. Ο O2 αισθητήρας βασιζόταν σε συνολικά 10 πατέντες που ανήκαν στην Masimo, με τη δικαιοσύνη να καταλήγει ότι η Apple είχε παραβιάσει τουλάχιστον μια από αυτήν.

Φυσικά, η Apple από την μεριά της κατηγορεί τη Masimo ότι το W1 Advanced Health Tracking Watch είναι κλώνος του Apple Watch. Η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται με την τελική ετυμηγορία να αναμένεται τον Μάιο του 2023.

Η Wall Street Journal από τη μεριά της σχολιάζει ότι πρόκειται για κάτι που συνηθίζει η Apple. Να υπόσχεται συνεργασίες και στη συνέχεια να παίρνει τις υποσχέσεις της διαθέτοντας ένα παρόμοιο προϊόν στην αγορά.

Η Apple φέρεται να του υποσχέθηκε εκατομμύρια δολάρια μετοχών, εργασία και φυσικά τα διπλάσια χρήματα. Συμφώνησαν, και λίγο πριν την επισφράγιση του deal, οι συζητήσεις σταμάτησαν. Από τότε, ο Joe Kani, ιδρυτής της Masimo ισχυρίζεται ότι η Apple προσπαθεί συνεχώς να προσλάβει εργαζόμενούς της. Μέχρι στιγμής η δικαστική διαμάχη έχει κοστίσει στην Masimo 55 εκατομμύρια δολάρια και υπολογισμοί θέλουν να φθάνει τα 100 εκατομμύρια. Και φυσικά, κόστισε και 30 εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον ανήκουν στην Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.