Η Samsung αναμένεται να φθάσει ή και να περάσει τον ανταγωνισμό με τη χρήση ενός 108MP αισθητήρα με επίπεδα ρεκόρ ανάλυσης για εντυπωσιακές λειτουργίες pixel-aggregation, cropping και hybrid zooming, που θα αγγίξει τις δυνατότητες 50x zoom που οι κινεζικοί κατασκευαστές έχουν ήδη προσφέρει στην αγορά.

Για να το πετύχει αυτό, η Samsung έχει δημιουργήσει όχι μόνο έναν, αλλά δυο 108MP αισθητήρες. Ο πρώτος, είχε αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Xiaomi και τοποθετήθηκε στο Xiaomi Mi Note 10. Ωστόσο, όμως η Samsung έχει αναπτύξει μια άλλη έκδοση του 108MP αισθητήρα, που θα είναι exclusive στα δικά της Galaxy smartphones και θα ξεπεράσει το Mi Note 10 όσον αφορά την ποιότητα.

Πως όμως θα το πετύχει αυτό ακριβώς; Εκτός από τη χρήση ενός πολύ πιο γρήγορου επεξεργαστή, η Samsung θα ανέβει επίπεδα και στο χώρο του pixel binning, όπως αναφέρει ο Ice Universe.

Πως όμως μεταβαίνουμε από το standard  1.4 μm μέγεθος pixel του S10 στο ρεκόρ 2.4 του S11+; Με pixel binning φυσικά. Η Samsung έχει αυξήσει τον αριθμό των pixel της κύριας κάμερας του S11 κατά 9 φορές σε σχέση με το S10 και αυτό ακριβώς είναι το ratio που θα χρησιμοποιήσει για το εικονικό merge πολλών pixels σε ένα για την βελτίωση της φωτογραφίας σε χαμηλό φωτισμό και τις πληροφορίες χρώματος.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, όλες οι προσπάθειες pixel binning από τους αισθητήρες των 48MP, 64MP, !08MP επικεντρώνονταν στην τακτική 2×2, αν και η Samsung θα μεταβεί στο 3×3 για την λήψη φωτογραφιών με εξαιρετική λεπτομέρεια, απίστευτο dynamic range, ενώ την ίδια στιγμή θα πετύχει να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την ανάλυση της φωτογραφίας και συμβατή με πολλές συσκευές. Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι τα S11 και S11e μπορεί να μην διαθέτουν τον αισθητήρα των 108MP, αλλά μικρότερης ανάλυσης κύριες κάμερες σε pixel binning mode.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.