Αναφέρεται πολύ συχνά, ότι οι επεξεργαστές της Apple είναι τουλάχιστον δυο γενιές μπροστά από τους επεξεργαστές του Android. Η Samsung, η Huawei και η Mediatek όλοι κάνουν ισχυρούς επεξεργαστές για τις Android συσκευές, αν και πιο κοντινός ανταγωνιστής από άποψη επιδόσεων, ήταν πάντα ο Snapdragon. Με τη χρήση εκ μέρους του androidauthority της δικής τους σουίτας εφαρμογών, το Speed Test G, ο Snapdragon 855 είχε παρόμοιες επιδόσεις με τον Apple A11 που μπορούσες να συναντήσεις στο iPhone 8. Αλλά σε σύγκριση με τον Apple A13 στη σειρά iPhone 11 συσκευών, ο Snapdragon 855 είναι σχεδόν 25% πιο αργός.

Όλα αυτά αλλάζουν φέτος. Και για τον απλό λόγο ότι συνέβησαν δυο πράγματα που είναι εξαιρετικά σημαντικά. Πρώτον η αύξηση των επιδόσεων από τον Apple A12 στον Apple A13 σύμφωνα με το Speed test G, ήταν λίγο κάτω από 5%. Δεύτερον, ο Snapdragon 865 κατάφερε να προσφέρει 20% καλύτερες επιδόσεις σε πραγματικές συνθήκες. Και κάτι τέτοιο, δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι οι προτάσεις της Apple και της Qualcomm αρχίζουν πλέον να ανταγωνίζονται στην ίδια κατηγορία.

Η Qualcomm προέβη στην επίσημη παρουσίαση του Snapdragon 865 στις αρχές του 2019, και λίγο μετά, επέτρεψε ορισμένους δημοσιογράφους να δοκιμάσουν τις επιδόσεις του Snapdragon 865 σε μια reference συσκευή. Πρόκειται στην ουσία για ένα prototype που η Qualcomm δημιουργεί για testing. Δεν χαρακτηρίζεται για το design της, αλλά στο εσωτερικό της υπάρχει ένας Snapdragon 865, με 5G modem, ram, εσωτερικό χώρο κ.α. Αν και άλλες τεχνολογικές ιστοσελίδες επέλεξαν να τρέξουν το AnTuTu και το Geekbench στην Snapdragon 865 reference συσκευή, το androidauthority έτρεξε το Speed Test GX 2.0.

Όπως δείχνουν και τα γραφήματα ακριβώς από κάτω, ο Snapdragon 865 τελειώνει το test σε 36.6 δευτερόλεπτα. Αλλά στη GPU, το Apple A13 έχει το πάνω χέρι. Το iPhone 11 Pro Max τελείωσε το 3D Unity test σε 14.5 δευτερόλεπτα, ενώ η reference συσκευή της Qualcomm χρειάστηκε 16.9 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την ανάλυση. Η reference συσκευή έχει ανάλυση 1440 x 2880 (4.1MP), ενώ το iPhone χρησιμοποιεί ανάλυση  1242 x 2688 (3.3MP). Επομένως, η reference συσκευή έχει περισσότερα pixels, κάτι που σημαίνει ότι δουλεύει με περισσότερη δυσκολία.

Qualcomm Reference Device (Snapdragon 865) vs iPhone 11 Pro Max (Apple A13) — Traditional benchmarks

Για αυτούς που θέλουν τα benchmarks από προγράμματα όπως AnTuTu και Geekbench, αυτοί είναι οι αριθμοί που η reference συσκευή της Qualcomm μπορεί να προσφέρει. Στο Geekbench  5 η reference συσκευή δίνει σκορ περίπου 935 σε σύγκριση με τα 1330 για το iPhone 11. Αυτό σημαίνει ότι ένας πυρήνας από μόνος του στο Apple A13 προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από έναν πυρήνα στον Snapdragon 865. Αλλά όταν χρησιμοποιείς όλες τις διαθέσιμες επιδόσεις της CPU, τότε, ο Snapdragon 865 σκοράρει 3.450 στο Geekbench 5 (multiscore) και 3.480 το iPhone 11. Που σημαίνει ότι ενώ το geekbench δεν λέει ότι ο Snapdragon 865 μπορεί να νικήσει τον Apple A13, δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον είναι πολύ κοντά.

Το AnTuTu 8 από την άλλη μεριά δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα. Τα scores της reference συσκευής αγγίζουν τις 545.000, ενώ το iPhone 11 Pro Max κινείται στα 506.100. Βέβαια, πάντα να θυμάστε ότι τόσο το AnTuTu όσο και το Geekbench χαρακτηρίζονται από τον παράγοντα του λάθους. Επιπλέον, οι αριθμοί αφορούν το AnTuTu 8 και το Geekbench 5 και δεν μπορούν να συγκριθούν με τα αποτελέσματα από το AnTuTu 7 και Geekbench 4 που ήταν οι δημοφιλείς εκδόσεις την εποχή του Snapdragon 855.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.