Τον περασμένο μήνα το iPhone 8 Plus ανέβηκε στον θρόνο του DxOMark για την καλύτερη κάμερα σε smartphone, συγκεντρώνοντας 94 πόντους. Σήμερα πέρασε το Galaxy Note 8, που σκόραρε ακριβώς τους ίδιους πόντους.

Τα iPhone 8 Plus και Galaxy Note 8 στέκονται τώρα στην κορυφή της βαθμολογίας, τουλάχιστον μέχρι να δούμε και τα Pixel 2 και Pixel 2 XL, όπως επίσης και το Huawei Mate 10. Βέβαια τα τελευταία θα πρέπει να ανταγωνιστούν το iPhone X.

To Galaxy Note 8 πήρε καθαρό 100αρι στην φωτογραφία, χάρη στο εξαιρετικό του zoom και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Στα θετικά και το πολύ δυνατό του autofocus, αλλά και τα ζωντανά χρώματα που παράγει.

Στα αρνητικά έχει το περιορισμένο dynamic range και το bokeh δεν είναι τόσο εμφανές. Επίσης εμφανίστηκαν προβλήματα στο white balance, σε καταστάσεις με δυνατό φωτισμό. Δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά συνθέτουν το καθαρό 100άρι που δόθηκε στις φωτογραφικές επιδόσεις της συσκευής.

Στο κομμάτι του βίντεο το Galaxy Note 8 εμφανίζει καλή ισορροπία λευκού και καλό rendering στα χρώματα. Έχει καλή έκθεση, ενώ το autofocus είναι σταθερό και γρήγορο. Επίσης έχουμε χαμηλά επίπεδα θορύβου και πολύ καλή σταθεροποίηση.

Στα αρνητικά δεν έχει autofocus tracking, ενώ εμφανίζει clipping στις σκιές και τα φωτισμένα σημεία, σε περιπτώσεις με υψηλή αντίθεση. Η βαθμολογία του για το βίντεο είναι 84 πόντοι.

Αν θέλετε να δείτε όλη την ανάλυση των σκορ μπορείτε να πατήσετε στο λινκ της πηγής. Φυσικά μπορείτε και τα δικά μας δείγματα από την συσκευή στο αναλυτικό review που κάναμε στην συσκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.