Το δικαίωμα να επισκευάζει κανείς τις ηλεκτρονικές συσκευές του είναι ένα καυτό θέμα τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας αυτού, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της καταναλωτικής τεχνολογίας, όπως η Google και η Apple, έχουν αρχίσει να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά, εγχειρίδια, και εργαλεία, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επισκευάζουν τα προϊόντα τους. Η Samsung ρίχνει τώρα το καπέλο της στο ρινγκ, κάνοντας το ντεμπούτο του “Self-Repair Program” σε συνεργασία με το iFixit.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει με ανταλλακτικά και εργαλεία για τις σειρές συσκευών Samsung Galaxy S21 και Galaxy S20. Εκτός από smartphones, η Samsung θα προσφέρει και ανταλλακτικά για το Galaxy Tab S7+. Τα ανταλλακτικά και τα εργαλεία θα είναι διαθέσιμα στα 837 καταστήματα της Samsung, μαζί με τις τυπικές τοποθεσίες λιανικής και service της εταιρείας. Το πιο σημαντικό είναι ότι η τιμολόγηση αυτών των ανταλλακτικών και εργαλείων δεν θα είναι διογκωμένη για τους καταναλωτές. Αντίθετα, αυτά τα είδη θα προσφέρονται στην ίδια τιμή που χρεώνει η εταιρεία τους παρόχους υπηρεσιών service.

Επιπλέον, οι οδηγοί επισκευής για τις προαναφερθείσες συσκευές θα διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο. Οι οδηγοί θα περιλαμβάνουν οδηγίες βήμα προς βήμα και λεπτομερείς εικόνες για να είναι εύκολο να τις ακολουθούν οι χρήστες. Όσοι έχουν ερωτήσεις θα μπορούν επίσης να συνδεθούν με την κοινότητα του iFixit για περαιτέρω βοήθεια. Φυσικά, αυτή είναι μόνο η αρχή, με τη Samsung να στοχεύει στην υποστήριξη περισσότερων συσκευών στο μέλλον.

Προς το παρόν, οι κάτοχοι Samsung Galaxy S21 series, Galaxy S20 series, και Galaxy Tab S7+ θα έχουν πρόσβαση σε οθόνες, πίσω γυάλινα πάνελ, και θύρες φόρτισης. Το καλύτερο από όλα είναι ότι οι οθόνες αντικατάστασης της κατασκευάστριας θα συνοδεύονται επίσης από προπληρωμένη ετικέτα επιστροφής, έτσι ώστε το παλιό κατεστραμμένο εξάρτημα να μπορεί να ανακυκλωθεί υπεύθυνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.