Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης I/O η Google παρουσίασε το Ultra HDR για το Android 14. Πρόκειται για μια λειτουργία που επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο HDR και να τα εμφανίζετε με ακρίβεια σε οθόνες HDR. Αν και δεν θα είναι διαθέσιμο αυτό το χαρακτηριστικό στη σταθερή έκδοση του One UI 6, όταν κυκλοφορήσει, φημολογείται ότι η Samsung εργάζεται για την ενσωμάτωση του στη σειρά Galaxy S24.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί έως τώρα, τα τρία μοντέλα της σειράς Galaxy S24 θα έχουν οθόνες Super AMOLED. Οι φήμες αναφέρουν επίσης ότι οι εν λόγω οθόνες θα μπορούν να έχουν φωτεινότητα έως και 2.500 nits. Αυτό θα τις καθιστούσε ιδανικές υποψήφιες για την απεικόνιση της φωτεινότητας, της αντίθεσης και του εύρους χρωμάτων που συνοδεύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο HDR.

Ο γνωστός και συχνά έγκυρος tipster / leaker Ice Universe αναφέρει ότι η Samsung πρόκειται να εκμεταλλευτεί τη φημολογούμενη αυξημένη φωτεινότητα των οθονών που θα διαθέτουν τα Galaxy S24 δίνοντας σε ολόκληρη τη σειρά υποστήριξη για προβολή περιεχομένου HDR αντίστοιχα με το Ultra HDR.

https://twitter.com/UniverseIce/status/1717820489039823208

Όταν οι φωτογραφίες ή τα βίντεο λαμβάνονται σε HDR στα περισσότερα τηλέφωνα Android, αντιστοιχίζονται για τυπικό δυναμικό εύρος (SDR) και αποθηκεύονται. Έτσι, οι εικόνες χάνουν αρκετές πληροφορίες, με αποτέλεσμα η εικόνα ή το βίντεο να φαίνεται σαν να έχει χάσει αισθητική ποιότητα. Ωστόσο, το Ultra HDR αποθηκεύει ό,τι έχει καταγραφεί στην αρχική μορφή HDR 10-bit, οπότε η φωτεινότητα, η αντίθεση και το εύρος χρωμάτων δεν επηρεάζονται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.