Οι πωλήσεις της HUAWEI έχουν εκτοξευτεί σε σχέση με πέρσι, λόγω της σειράς Mate 60 που διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Στην σειρά είδαμε τον νέο Kirin 9000s, που είναι κατασκευασμένος στα 7nm και στην ουσία είναι ένας βελτιωμένος Kirin 9000. Ακόμα και έτσι, είναι εντυπωσιακό πως η HUAWEI κατάφερε να δημιουργήσει ξανά το chip, χωρίς όμως να περιλαμβάνει αμερικάνικη τεχνολογία.

Τώρα όμως η HUAWEI χρειάζεται κάτι πιο ισχυρό για να ανταγωνιστεί τις άλλες εταιρίες στην αγορά των Smartphones. Σήμερα όμως έχουμε μια έκθεση των Financial Times, που αναφέρει πως η SMIC ξεκινάει την παραγωγή chip στα 5nm, για μια νέα σειρά ημιαγωγών. Αυτοί οι επεξεργαστές είναι σχεδιασμένοι για την HUAWEI και ίσως τους δούμε στο Huawei P70.

H είδηση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση Baiden  έχει επιβάλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμού κατασκευής ημιαγωγών, επικαλούμενος ανησυχίες για την εθνική τους ασφάλεια. Φυσικά αυτό δεν έχει καμία λογική και όλα είναι μέρος του εμπορικού πολέμου με την Κίνα και του ποιος θα έχει τα ηνία στο 5G.

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται και με την Ολλανδία και την Ιαπωνία, ώστε να κάνουν δυσκολότερη την πρόσβαση της Κίνας σε εξοπλισμό κατασκευή chip.

Στην παρούσα φάση, η SMIC λέει πως χρησιμοποιεί τον παλαιότερο εξοπλισμό DUV, για την δημιουργία ημιαγωγών στα 5nm. Μπορεί να 5nm να μην μπορούν ακόμα να ανταγωνιστούν τα 3nm της Apple και τα 4nm της Qualcomm, όμως παραμένει εντυπωσιακό πως η κινέζικη βιομηχανία ημιαγωγών προχωράει μπροστά ακόμα και με τις απαγορεύσεις των ΗΠΑ.

Τώρα η SMIC θα δημιουργήσει 5nm chips, βασιζόμενη αποκλειστικά σε δικό της εξοπλισμό, χωρίς ξένη υποστήριξη, κάτι που αποτελεί τεράστιο επίτευγμα τόσο για την SMIC, όσο και για την HUAWEI.

Άτομο στην βιομηχανία, δήλωσε στους Financial Times:

«Με το νέο 5nm node, η HUAWEI βρίσκεται σε καλό δρόμο για την αναβάθμιση της νέας ναυαρχίδας της και των chips για data centers».

Παράλληλα η HUAWEI προχωράει στο επερχόμενο HarmonyOS NEXT, το νέο λειτουργικό που θα βασίζεται στον πυρήνα της HUAWEI και όχι στο Linux. Το νέο λειτουργικό όμως δεν θα είναι συμβατό με τις εφαρμογές του Android.

Επανάσταση από τη Huawei, το πρώτο triple-fold στον κόσμο έρχεται σύντομα

Με το HUAWEI P70 να είναι πολύ κοντά, ενώ πιθανότατα θα το δούμε και στα μέρη μας, είναι θέμα χρόνου να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια τι κατάφερε η εταιρία. Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για περισσότερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.