Ένα ανεπίσημο stream της εκδήλωσης της Apple στο YouTube συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες θεατές πριν την έναρξη του πραγματικού event της εταιρείας, όπου παρουσίασε τα MacBook Pro με τους M1 Pro και M1 Max. Ωστόσο, αυτό το ψεύτικο stream μετατράπηκε σε απάτη κρυπτονομισμάτων.

Το YouTube stream κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι 30.000 ταυτόχρονους θεατές, ας είναι καλά ο αλγόριθμος αναζήτησης του YouTube που το προωθούσε σε μεγάλο βαθμό, χάρη σε έναν τίτλο που αποτελούσε πραγματικά keyword spam – “REDESIGNED MacBook Pro, NEW AIRPODS, PRO Mac mini”. Το προφίλ του λογαριασμού YouTube ήταν επίσης μια πρόχειρη προσπάθεια αντιγραφής της επίσημης σελίδας της Apple.

Η απάτη ήταν μάλλον απλή, υπόσχονταν ότι αν δωρίσετε ένα ποσό Bitcoin σε ένα πορτοφόλι, σε αντάλλαγμα θα γίνουν «AirDrop» Ethereum στο δικό σας πορτοφόλι. Εννοείται πρέπει να προσέχετε μην πέσετε θύματα σε τέτοιες απάτες. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε ιδέα αν τελικά η απάτη έπιασε και πόσοι έπεσαν θύματα του εύκολου κέρδους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.