Όταν υπογράφεις κάποιο συμβολαίο με κάποιον πάροχο, πρέπει να διαβάσεις τους όρους που υπέγραψες. Το γνωρίζω ο ίδιος πολύ καλά και το έχω προτείνει άπειρες φορές σε πολλούς αναγνώστες μου. Θα θέλαμε όμως να μας δείξει η Wind που ακριβώς αναγράφει στους όρους του W Unlimited για 5G, για 5G όπως το προωθεί, ότι μετά τα 500GB δεδομένων η ταχύτητα πέφτει στα 1Mbps.

Προσωπικά, δεν έλαβα καμιά τέτοια ενημέρωση κατά την υπογραφή του συμβολαίου μου. Απολύτως καμιά. Δεν υπάρχει σε κανέναν τιμοκατάλογο στο επίσημο site της Wind και αν κάποιος τον έχει δει θα ήθελα να μας το διευκρινίσει στα σχόλια. Ήμουν εγώ ο ίδιος ο οποίος το εκθείαζα και όντως είναι το φθηνότερο πρόγραμμα απεριόριστο. Όχι όμως πραγματικά απεριόριστο όπως το θεωρούσα. Αλλά μετά τα 500GB τέλος. 1Mbps.

Το γνωρίσαμε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο απόψε που σας γράφουμε από 1Mbps ταχύτητας. Ευχαριστούμε πολύ Wind.

Μένουμε στο Ν. Μαγνησίας, δεν είμαστε σε κάποια ακριτική περιοχή και μας έφαγε και τα δεδομένα από την περιαγωγή. Ας χρεωθώ τώρα που θα το κόψω, ένα με κάνει χαρούμενο. Που γνωρίζω ότι εσύ που με διαβάζεις θα γνωρίζεις πλέον ότι το W Unlimited με 39 ευρώ που η διαφημίζει η Wind σαν απεριόριστο έχει όριο τα 500GB και σε ρίχνει στα 1Mbps (στο περίπου ο όγκος, δεν έχω μετρήσει ακριβώς).

Γιατί δεν υπάρχουν smartphones με 4K οθόνες

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κουράγιο φίλε δεν είσαι μόνος σου. Από τον Μάιο του 2021 συνδρομητής στην wind με 50αρα γραμμή. Μέχρι και τώρα που σου γράφω έχω 35-40 απισυνδέσεις την ημέρα. Από το απόγευμα και μετά αδύνατον να παρακολουθήσεις ταινία. Έχει έρθει το συνεργείο περίπου 20-30 φορές αλλά τίποτα. Εγώ είμαι Πάτρα και το σπίτι μου από την καμπίνα στα100 μέτρα. Προσοχή όσοι σκέφτονται να συνδεθητσι σ’αυτή την εταιρεία. Πιθανόν επειδή ο κεντρικός πάροχος είναι η cosmote να την σαμποτάρει αλλά για μένα δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Πληρώνω για υπηρεσίες που δεν μου παρέχουν.

 2. Αστα αυτό με την w ind και τις αποσυνδέσεις και να τσακώνομαι κάθε βράδυ και που η ΕΕΤΤ δε μπορεί να την κάνει να δώσει νέα γραμμή ή να βρει λύση, τραγικο. Πάντως με το που πήγα ΟΤΕ μου άλλαξαν το όριο μου είπαν συχνότητα μετάδοσης όπως κατάλαβα και λύθηκε το πρόβλημα 2 φορές που πήγα ΟΤΕ λύθηκε το πρόβλημα σε μια βδομάδα στη wind ποτε…

 3. Καλησπέρα,

  Όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που δίνουν το πακέτο με απεριόριστα έχουνε ένα όριο το οποίο μετά από αυτό πέφτει η ταχύτητα, δεν είναι κάτι στο οποίο φταίει η wind γι’αυτό ετσι ειναι ρυθμιζόμενο σε όλους τους παρόχους.
  Δεν γνωρίζω να σου απαντησω εαν αναγράφεται καπου στο συμβόλαιο αλλα ισχύει.

  Ευχαριστώ

 4. Όριο, Γιγαμπαϊτ, Γκιμπιμπαϊτ κτλ
  Η κάθε εταιρία ΟΦΕΙΛΕΙ να το ξεκαθαρίζει στο συμβόλαιο μεταξύ των 2 συμβαλλομένων πλευρών (εταιρία – πελάτης).
  Αν όντως υπάρχει ρήτρα/όριο/κόφτης/δικλείδα αυτή/αυτός/αυτό θα πρέπει γραπτώς να επισημαίνεται στο έγχαρτο συμβόλαιο η αντίγραφο όρων σε μορφη pdf και αποστέλεται αυτόματα πρίν και κατά την εγγραφή.
  Αν ΔΕΝ υπάρχει κατι απο τα παραπάνω τότε ειναι έκθετη και έκθετοι με ο,τι αυτο συνεπάγεται απο πλευράς καταναλωτή.

  Προσωπικά θα αξίωνα πληρη απαξία ισχύοντος συμβολαίου, άμεση διακοπή υπηρεσιών, μεταφορα σε άλλο καρτελ-(καταραμένη πραγματικότητα)_εταιρία και καταγγελία σε συνήγορο καταναλωτή για την ενίσχυση (προαναφερόμενου) αιτήματος για αποδεσμευση απο το ισχύων συμβόλαιο, καθώς κ στην ΕΕΤΤ γνωρίζοντας τους μετά αποδείξεων πρακτικές εξαπάτησης με ανύπαρκτους όρους.

 5. Έπειτα από μια απίστευτη ταλαιπωρία από απανωτές αποσυνδέσεις και επισκέψεις τεχνικών, όντως τεχνικός ο ίδιος, κατάφερα και τους έπεισα πως φταίει το μόντεμ της ZTE που μου είχαν φέρει. Το άλλαξαν με ένα άλλο της huawei και το πρόβλημα λύθηκε. Το σήμα όμως του κινητού μου παραμένει προβληματικό.

 6. Πολιτική ορθή χρήσης, παράγραφος 17.

  Μετά τα 15GB η χρήση παραμένει απεριόριστη με ταχύτητα 1GBps.

  Πάντα υπάρχει πολιτική ορθής χρήσης. Είναι δυνατόν σε μια χώρα που πληρώνεις χρυσό το Ίντερνετ, ξαφνικά να στο έδιναν απεριόριστο ;;;;

 7. Καλημέρα συν-συνδρομητές της wind.
  Το ότι πληρώνουμε για παροχή ταινιών κ στις περισσότερες επιλογές δεν υπάρχει η δυνατότητα ελλ.κών υποτίτλων ,ειται εμφανιζονταί ετεροχρονισμένα, με κάτι σπασμένα προγράμματα που μας τα παρουσίασαν ως άριστα στο πακέτο Wind Box,
  Το αντιμετωπίζετε κ εσείς???

 8. Σε ερώτησή μου σε υπάλληλο της wind (σε τηλεφωνική επικοινωνία), αν το πρόγραμμα unlimited W είναι απεριόριστο η έχει κόφτη, μου είπε ότι ”μάλλον είναι 500G κι όχι unlimited”, γιατί θεωρούν ότι είναι χρήση από κινητό (κι όχι για οικιακή χρήση), αλλά επειδή δεν ήταν σίγουρος μου είπε να καλέσω στην εξυπηρέτηση πελατών.
  Αντίστοιχα υπάλληλος της vodafone για το unlimited ultra μου είπε ότι ΔΕΝ έχει κόφτη.
  Καλό είναι, πριν κάνετε τέτοια συμβόλαια που κοστίζουν, να τα ρωτάτε αυτά για να μην βρίσκεστε προ εκπλήξεων.

 9. Δεν μπορεί, κάπου θα έχει με μικρά γράμματα ότι ισχύει πολιτική ορθής χρήσης…

 10. Το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η Ένωση Καταναλωτών και -χειρότερα- η ΕΕΤΤ δεν μεσολαβούν υπέρ του καταναλωτή. Ειδικά στην ΕΕΤΤ έχω κάνει πολλές καταγγελίες για την WIND και απλά το πρόβλημα ανακυκλώνεται. Και έτσι δεν διορθώνεται τίποτα.
  Και δυστυχώς, ειδικά η WIND πληρώνει χοντρά “εγκεφάλους” να σκέφτονται πώς θα κλέψουν νόμιμα τους καταναλωτές.
  Συνδρομητής χρόνια και μου ακυρώσανε τα δώρα που είχα, γιατί άλλαξα λέει πακέτο σταθερής και καταργήθηκε ως υπηρεσία. Τα δώρα, τα ονομάσανε υπηρεσίες και τα καταργήσανε.
  Είναι αισχροί με τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Και δυστυχώς -πάλι- η συννενόηση των εταιρειών -που απαγορεύεται- δεν δίνει εναλλακτικές στον καταναλωτή.
  Εδώ βάλανε πάγιο στα καρτοκινητά -η ανανέωση θα πάει στα 12€ min- και κοντεύεις να χάσεις νούμερο που έχεις χρόνια

 11. Είχα τα ίδια θέματα.εφυγα πριν κλείσω τον μήνα από την nova δεν δούλευε τίποτα.τους τσάκισαν στις καταγγελίες στην ΕΕΤΤ.μονο έτσι λύνονται τα συμβόλαια και οι εταιρείες συμμορφώνονται.με τα σωστά δικαιολογητικά κατάφερα να τους καταγγειλω όσο δεν πάει.

 12. Έχω γνωστό που δουλεύει 12 χρόνια στην wind και η θέση του είναι πολύ μεγάλη και έχει nova και κινητό cosmote αυτό τα λέει όλα

 13. Εμένα ο ο μπατζανάκης της κουνιάδας μου, που ειναι μεγάλο κεφάλι μέσα στη ΝΑΣΑ μου όταν είχαν έρθει για Πάσχα πριν την επιδημία, μπαίνει στο σπίτι βλέπει το wind και μου λέει είσαι καλά; Η ΝΑΣΑ έχει απαγορέψει wind γιατί έχει τρομερή ραδιενέργεια που προκαλεί προβλήματα στον εγκέφαλο, μέχρι και πιτυρίδα!!! Να φανταστείς ότι αυτός είναι διευθυντής στη Νάσα στα καύσιμα, όταν είχε πουλήσει ο Σώρρας τη διαστημική τεχνολογία, τον αγοράσαν μαζί γιατί μόνο αυτός δουλεύει τα αρχαία καύσιμα.

 14. Πάντως ένας φίλος μου που έχει βάλει unlimited στην cosmote τους ρώτησε αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ταχύτητα μετά από κάποια gb.
  Και του είπαν πώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός,και πράγματι έχει κανα χρόνο που το χρησιμοποιεί και δεν έχει κανένα πρόβλημα.
  Επίσης έχει πάρει και μια δεύτερη sim την έχει βάλει σε ένα 4g router και χρησιμοποιεί το ίντερνετ σε ολο το σπίτι σε pc,tablet κτλ. οπότε μιλάμε για μεγάλη κατανάλωση από data και δεν έχει κανένα περιορισμό (4g,5g) στη ταχύτητα η αλλού.
  Μπορεί να είναι ποιο ακριβό αλλα εκεί έχει καλύτερη εξυπηρέτηση και πράγματι όσα λένε ισχύουν και έχει και πολύ καλύτερο σήμα ίδιος σε σύγκριση με wind.

 15. Καλησπέρα σας,
  Έχω μελετήσει σε βάθος όλα τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας καθώς και εγώ το W Unlimited έχω. Πάντα σε όλες τις εταιρίες κινητής όπως και στη WIND υπάρχει ειδικός όρος στην Πολιτική Ορθής Χρήσης που στρέφεται υπέρ της εταιρείας. Αναλυτικότερα, δεν υπάρχει συγκεκριμένο (ονομαστικό) όριο από κανέναν πάροχο. Αντικείμενα όμως μιλώντας τα 500GB πρόκειται για μια πολύ μεγάλη κίνηση δεδομένων (μισό Tera Byte) που δε θεωρώ ότι ένας καταναλωτής θα το χρησιμοποιήσει για προσωπική χρήση. Εγώ για παράδειγμα με έντονη χρήση φτάνω μέχρι βία τα 100GB. Δε νομίζω να αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος όρος σύντομα καθώς εξασφαλίζει τις εταιρείες όμως θα μπορούσατε να πατήσετε αν θέλετε να αντιδράσετε ότι δε διευκρινίζει το ανώτατο όριο χρήσης σε πλήρη ταχύτητα καθώς και ότι στην ενότητα Net Neutrality της ιστοσελίδας της Wind αναφέρει ότι περιορισμός ταχύτητας δεν εφαρμόζεται στα υπάρχοντα Unlimited προγράμματα αλλά αντιθέτως στα παρελθοντικά που υπήρχε ο κόφτης. Ο όρος που πιστεύω ότι πατάει η WIND για τον περιορισμό της ταχύτητας βρίσκεται στη Σελίδα 18 των όρων Συμβολαίων Κινητής (κάτω-κάτω ιστοσελίδα WIND).

 16. ΧΡΥΣΑΝΘΗ
  08/03/2022 At 8:42 am
  Καλημέρα συν-συνδρομητές της wind.
  Το ότι πληρώνουμε για παροχή ταινιών κ στις περισσότερες επιλογές δεν υπάρχει η δυνατότητα ελλ.κών υποτίτλων ,ειται εμφανιζονταί ετεροχρονισμένα, με κάτι σπασμένα προγράμματα που μας τα παρουσίασαν ως άριστα στο πακέτο Wind Box,
  Το αντιμετωπίζετε κ εσείς???

  Απάντηση

  Δεν εχω κανενα απολύτως προβλημα
  Ειμαι απο τους πρώτους που ειχα wind vision

 17. Αλήθεια, ο καθένας γράφει τον προσωπικό του πόνο εδώ στο techmaniacs? Αυτό είναι το site πλατφόρμα παραπόνων; Αν είναι να γίνω και εγώ content creator στο techmaniacs να κράζω οποία εταιρεία δεν μου παρέχει τις υπηρεσίες της όπως τις έχω στην φαντασία μου. Ότι να ναι ο αρθρογράφος.

 18. Για αρχή δεν έχω επαφή με Wind, όμως αυτό που κάνει με πολιτικη ορθής χρήσης. Όντως στο site της wind στην κατηγορία net neutrality-> υπηρεσία κινητης περιγράφει ακριβώς αυτό.

 19. Τι εγινε, σου χαλασαμε τη σουπα; ο καθενας μας λοιπον εδω γραφει τη δικια του εμπειρια στο θεμα αναλογα και με τον παροχο απο τον οποιο εξυπηρετειται. Αν σε κουραζει το διάβασμα αλλαξε αρθρο.

 20. Λοιπον… Εγω πριν λιγες μερες, γυρισα πισω ανυπογραφο το συμβολαιο της vodafone για το unlimited ultra διοτι ενω στους ειδικους όρους του εγραφε οτι ειναι πραγματικα απεριοριστης χρησης τελικα στους γενικους όρους του εγραφε οτι η εταιρεια κραταει το δικαιωμα να εφαρμοσει πολιτικη ορθης χρησης εαν κρινει οτι δεν γινεται τετοια απο μερους του ετερου συμβαλλομενου.

 21. Είναι κουραστικό να βλέπεις wanna be δημοσιογράφους να λένε σε άρθρο την δική τους προσωπική άποψη και να μιλάνε για γεγονότα που δεν υφίστανται μόνο και μόνο για να τραβήξουν μια μερίδα κόσμου που δεν γνωρίζει τοσο το θέμα όσο και τις τηλεπικοινωνιές. Επειδή τυχαίνει να έχω εργαστεί στην συγκεκριμένη εταιρία, να είμαι στον κλάδο και μάλιστα σε υψηλή θέση νιώθω την υποχρέωση να σταματήσω την προπαγάνδα που πέφτει προτού γίνει επικίνδυνη τόσο για τον κόσμο όσο και για τις εταιρίες. Πρώτον σαν απάντηση σε φίλους με αποσυνδέσεις. Δεν έχει να κάνει με την εταιρία, με καμία εταιρία, ούτε με τον ΟΤΕ ούτε με την vodafone ούτε με την wind. Έχει να κάνει με τον χαλκό, την οπτική, το modem, το box του κτηρίου το καφάο η το αστικό κέντρο. Όπου και να πας θα το χεις, γι αυτό μιλάς με τεχνικό να κάνει έλεγχο όπου μπορεί (όπου έχει δικαίωμα να ενεργήσει) και να το μεταφέρει σε εξειδικευμένο για όπου δεν μπορεί. Το σήμα κινητής διαφέρει μόνο από εταιρία σε εταιρία καθώς η cosmote χρησημοποιει κεραίες του ομίλου της ενώ αντίστοιχα vodafone και wind χρησημοποιουν τις ίδιες κεραίες μέσω της victus. Δεν έχει μεγαλύτερη κάλυψη σε ποσοστό καμία, κάπου πιάνει η μία κάπου ή άλλη. Τέλος στο unlimited είναι όλα Απεριόριστα και ναι είναι με πολιτική ορθής χρήσης που δεν είναι υποχρεωμένη καμία εταιρία να στο αναφέρει καθώς δεν βγαίνει από εκείνους αλλά από την ΕΕΤΤ. Αν εσύ πήρες μια γραμμή κινητής και έκανες Hotspot σε όλη σου την εταιρία για να streamαρει επειδή δεν ήθελες να βάλεις το σταθερό σου για να γλυτώσεις κάνα ψιλό. Πας κόντρα όχι στην wind αλλά σε κάθε εταιρία που σου πουλάει ΑΤΟΜΙΚΌ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΧΡΗΣΗΣ (αναγράφεται στο συμβόλαιο ότι παραδίδεται για ατομική χρήση σε συνδρομητή). Είναι σαν να βρίζεις το Netflix που σε αφήνει 4 προβολές και όχι 12. Όταν έχεις κάτι ανάγκη μεγάλε, μάθε πρώτα τι είναι αυτό, ρώτα αν μπορεί να υλοποιηθεί και αν ναι τότε ρώτα λεπτομέρειες.

 22. Μου καηκε το μοντεμ απο κεραυνο. τους πηρα τηλεφωνο να μου το αντικαταστησουν θα σας παρουμε πισω εμεις μου ειπαν. Δεν ειναι τα 20€ που εδωσα αλλα σαν εταιρια για να κρατησει ρον κοσμο θα επρεπε να το αντικαταστησουν

 23. Γεια σας εδώ και τέσσερα χρόνια στην wind με 50αρα γραμμή σταθερου έχω συνεχώς αποσυνδέσεις νεκρονη και το τηλ.οχι μόνο το ίντερνετ τους έχω πάρει άπειρες φορές τώρα μου λένε ότι φτεει ο χαλκος και είναι πρόβλημα του ΟΤΕ ποιο μπροστά μου λεγανε αλλά τι άλλο να τους πω δεν ξέρω πραγματικα

 24. Αν σου έλεγα ότι στα συμβόλαια κινητής υπάρχει πάντα η προϋπόθεση της “ορθολογικής χρήσης” θα έπεφτες από τα σύννεφα;

 25. Τα ίδια με συχνές αποσυνδέσεις και συνεργεία είχα κι εγώ με τη Vodafone που θεωρείται και καλύτερη της Wind. Αναγκάστηκα και γύρισα στη Cosmote. Μένει να δούμε τι θα γίνει και με αυτούς. Αλλά τη Wind ποτέ δεν την εμπιστεύθηκα.

 26. @ΣΠΥΡΟΣ αν είναι έτσι τα στελέχη με τέτοιες γελοίες αναλύσεις τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η wind έχει αυτά τα χάλια. Σαν να μιλάει 5χρονο. Καμία σχέση με ότι λέτε. Η Cosmote έχει χαοτική διαφορά σε σχέση με τους άλλους δυο μέσα στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα και όχι μόνο.

  @stelios Η Cosmote έχει όριο τα 100ΤΒ από ότι φαίνεται και η Vodafone δε γνωρίζουμε καθόλου. Να είναι εντελώς απεριόριστο είναι λογικό για να αποφευχθεί εταιρική χρήση.

 27. πού τα βρήκατε τα 500g καλέ; εγώ με το wind unlimited δεν μπορώ να εντοπίσω τίποτα συγκεκριμένο στο συμβόλαιό μου, παρά μόνο μία παραπομπή στη σελίδα https://www.wind.gr/gr/netneutrality/ “η οποία αποτελεί μέρος της παρούσας σύμβασης” και η οποία σελίδα αναφέρει ότι το όριο μετά το οποίο πέφτει η ταχύτητα “έως 1mb” είναι τα 30g (!):
  “Περιορισμός ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο (Throttling): η πρακτική εφαρμόζεται για τους συνδρομητές των μη εμπορικά διαθέσιμων οικονομικών προγραμμάτων συμβολαίου για ιδιώτες W Unlimited GB και WIND ONE Unlimited GB μετά την υπέρβαση του ορίου πολιτικής ορθής χρήσης. Αναλυτικότερα, στους συνδρομητές των εν λόγω οικονομικών προγραμμάτων παρέχεται απεριόριστη χρήση Mobile Internet εντελώς δωρεάν για χρήση εντός Ελλάδας. Μετά την κατανάλωση των πρώτων 30GB σε πλήρη ταχύτητα, συνεχίζεται η απεριόριστη χρήση Mobile Internet με μειωμένη ταχύτητα έως και 1 Mbps μέχρι το τέλος της μηνιαίας χρήσης.”

 28. Το κακό με την περιβόητη ΕΕΤΤ είναι ότι απαρτίζεται από ανθρώπους πρώην στελέχη των εταιρειών οι οποίοι αν δεν έχουν πατετηθεί και διακόψει τις εργασιακές τους σχέσεις με τις εν λόγω εταιρείες σε πολλές περιπτώσεις διατηρούν στενές επαφές με την προοπτική όταν αποχωρίσουν από την ΕΕΤΤ να ξαναβρούν δουλειά σε κάποια από τις εταιρείες. Έτσι λοιπόν έχουμε το φαινόμενο ο Ελέγχων να είναι και ελεγχόμενος ταυτόχρονα με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.