Οι 4κ τηλεοράσεις πληθαίνουν συνεχώς, όχι όμως και οι αντίστοιχες επιλογές στα smartphones. Bέβαια, υπήρξαν προτάσεις όπως το Xperia Z5 Premium του 2015, το πρώτο 4K smartphone που μπορούσε κάποιος να αγοράσει.

Όμως, άλλοι κατασκευαστές δεν ακολούθησαν την τάση αυτή. Όπως υποστηρίζει το howtogeek.com, η χρήση μιας 4K οθόνης σε smartphone δεν έχει νόημα για πολλούς λόγους.

Η Apple από νωρίς είχε κατανοήσει ότι σε μια συσκευή σαν το smartphone, οι αριθμοί των pixels δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στους χρήστες. Έτσι, εφηύρε έναν νέο όρο, Retina. Πρόκειται για το όριο πυκνότητας pixels πάνω από το οποίο οι χρήστες δεν μπορούν να δουν το pixel μιας οθόνης σε κανονικές αποστάσεις θέασης.

Περίπου στις 10 με 20 ίντσες από την οθόνη, φθάνεις σε Retina επίπεδα ποιότητας εικόνας. Χρησιμοποιώντας τον online calculator Is This Retina , προκύπτει ότι μια οθόνη 6,5 ιντσών 4K γίνεται “Retina” στις πέντε ίντσες απόστασης και μετά. Δύσκολα κάποιος να κρατά πιο κοντά από 5 ίντσες από το πρόσωπό του την οθόνη κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης. Μια οθόνη τηλεφώνου 4K θα φαινόταν δυσδιάκριτη σε σχέση με μια οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης σε τυπικές αποστάσεις θέασης.

 Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι περισσότερα Pixels σημαίνει περισσότερη ενέργεια, άρα και κακή διάρκεια μπαταρίας, πόσο μάλλον όταν στα κινητά μας ενδιαφέρει πολύ η μπαταρία. Επιπλέον, το hardware δεν είναι έτοιμο για rendering τόσο πολλών pixels. Πολλοί κατασκευαστές επιλέγουν να ρίξουν το κόστος της 4K οθόνης σε άλλα μέρη του smartphone.

FXsound για Windows: Η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή για κορυφαίο ήχο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.