Ο επεξεργαστής Exynos 2400 του Galaxy S24+ εκπλήσσει τους πάντες, καθώς συγκρίνεται με τον κορυφαίο ανταγωνιστή του, τον Snapdragon 8 Gen 3. Αυτή η επιτυχία έκανε κάποιους να ελπίζουν ότι ο επόμενης γενιάς Exynos 2500, που πιθανώς θα τροφοδοτεί τη σειρά Galaxy S25, θα άλλαζε πραγματικά το παιχνίδι.

Ωστόσο, μια πρόσφατη διαρροή δίνει μια διαφορετική εικόνα. Αν και ο κύριος πυρήνας του Exynos 2500 μπορεί να είναι ελαφρώς ταχύτερος από αυτόν του 2400, άλλοι πυρήνες απόδοσης φαίνεται να κάνουν ένα βήμα πίσω. Αυτό υποδηλώνει ότι η Samsung μπορεί να εστιάζει στην αποδοτικότητα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έναντι της ακατέργαστης ισχύος για τα S25.

Συγκεκριμένα, ο κύριος πυρήνας Cortex-X5 του Exynos 2500 αναμένεται να λειτουργεί σε ταχύτητες μεταξύ 3.2GHz και 3.3GHz. Επιπλέον, τρεις από τους πυρήνες Cortex-A730 είναι πιθανό να λειτουργούν μεταξύ 2.5GHz και 2.3GHz. Αυτές οι ταχύτητες είναι σημαντικά χαμηλότερες από τους πυρήνες Cortex-A720 που βρίσκονται στον Exynos 2400.

Προηγούμενες διαρροές έδειχναν ότι το SoC θα έχει μια μοναδική διαμόρφωση 1+3+2+4 CPU. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δύο πυρήνες Cortex-A730 θα έχουν ακόμη χαμηλότερες ταχύτητες από τους τρεις πρώτους. Η απόδοση των τεσσάρων πυρήνων Cortex-A530 παραμένει ένα μυστήριο αυτήν τη στιγμή.

Αυτή η κίνηση μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά θα μπορούσε να έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Ο Exynos 2500 είναι κατασκευασμένος στη νέα διαδικασία 3GAP της Samsung, η οποία αναμένεται να είναι πιο αποδοτική από την τεχνολογία FinFET των 3nm του ανταγωνισμού.

Αυτό θα μπορούσε να δώσει στα S25 μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ψυχρότερη λειτουργία, ακόμη και αν δεν κυριαρχούν στα benchmarks με τον Exynos 2500. Φυσικά, αυτές είναι απλές διαρροές και οι τελικές προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν.

Ωστόσο, αν αληθεύουν αυτά τα στοιχεία, υποδηλώνουν ότι η Samsung δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία του χρήστη έναντι του κυνηγιού των υψηλότερων αριθμών στο χαρτί. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια αναζωογονητική προσέγγιση, εστιάζοντας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία για τους χρήστες smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.