Ένα βενζινάδικο στο Λίνκολν έλυσε ένα τεχνικό bug που επέτρεψε σε ένα άτομο να αντλήσει χιλιάδες γαλόνια βενζίνη χωρίς να πληρώσει. Η Dawn Thompson, 45 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή που ξεπερνούν τα 5.000 δολάρια επειδή εκμεταλλεύτηκε το bug, που της επέτρεψε πρόσβαση σε δωρεάν καύσιμα για πάνω από έξι μήνες.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2023, όταν η αστυνομία του Λίνκολν ειδοποιήθηκε από τον υπεύθυνο πρόληψης απωλειών της Bosselman Enterprises σχετικά με ύποπτη δραστηριότητα στο Pump and Pantry κοντά στη West O Street και τη Sun Valley Boulevard.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι μια έκδοση λογισμικού που εφαρμόστηκε τον Νοέμβριο του 2022 με στόχο τη διαχείριση των παραγγελιών και των καρτών ανταμοιβής δημιούργησε κατά λάθος ένα bug. Οι χρήστες μπορούσαν να ενεργοποιήσουν μια λειτουργία επίδειξης στην αντλία, σαρώνοντας μια κάρτα ανταμοιβής δύο φορές, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση σε καύσιμα.

Η απόλυτη εφαρμογή εύρεσης της πιο φθηνής βενζίνης σε όλη την Ελλάδα

Το σύστημα παρακολούθησης κατέγραψε την Thompson να χρησιμοποιεί επανειλημμένα την αντλία για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές καυσίμων. Η αστυνομία υπολόγισε απώλειες ύψους περίπου 27.860,27 δολαρίων λόγω της μη εξουσιοδοτημένης άντλησης περίπου 7.413,59 γαλονιών βενζίνης μεταξύ της 13ης Νοεμβρίου 2022 και της 1ης Ιουνίου 2023.

Ένα άλλο άτομο εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί την κάρτα το 2023, ισχυριζόμενο ότι η Thompson προσέφερε πρόσβαση σε καύσιμα με έκπτωση για πληρωμή. Η σύλληψη της Thompson, για τη χρήση του bug με στόχο τη δωρεάν βενζίνη, στις 6 Μαρτίου ακολούθησε ενδελεχή έρευνα, με την απαγγελία κατηγοριών να πραγματοποιείται την Πέμπτη και η επόμενη εμφάνισή της στο δικαστήριο να έχει προγραμματιστεί για τις 11 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.