Νέα εποχή σκοπεύει να φέρει στις τηλεπικοινωνίες της χώρας μας ο όμιλος ΔΕΗ, με την ΔΕΗ FiberGrid. Πρόκειται για την εταιρεία της ΔΕΗ, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και παροχή ενός πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών. Η νέα εταιρία ανακοίνωσε το κατασκευαστικό της πλάνο μέχρι το 2025, σύμφωνα με το οποίο οι το δίκτυο οπτικών ινών θα φτάσει σε 1.7 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής το δίκτυο FTTH της ΔΕΗ, βρίσκεται σε 140.000 σπίτια, σε 12 Δήμους της Αττικής, σε μόλις 10 μήνες. Η εταιρία φαίνεται να ανέθεσε, μέσω διαγωνισμού, σε 12 ανάδοχους την κατασκευή του δικτύου Fiber To The home, σε επιπλέον περιοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Καλαμάτα, Λάρισα, Ιωάννινα, Κόρινθο, Τρίκαλα, Κοζάνη, Βέροια και Μεγαλόπολη. Οι επιλογές έχουν επιλεγεί με βάση την πληθυσμιακή κάλυψη και την έλλειψη υποδομών FTTH.

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν έχουμε ιδέα πως συνδέθηκαν ήδη αυτά τα νοικοκυριά στο δίκτυο της ΔΕΗ, αφού στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν πουθενά πληροφορίες στην σελίδα του FiberGrid για νέες συνδέσεις, ούτε καν για νέες αιτήσεις. Εμείς ήδη προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα και φυσικά θα σας ενημερώσουμε.

Στόχος της ΔΕΗ FiberGrid είναι να φτάσει σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2024 και σε 1.7 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2025. Στο σύνολο, ο στόχος της ΔΕΗ είναι να φτάσει σε 3.000.000 σπίτια και επιχειρήσεις, εντός πενταετίας, ενώ οι επενδύσεις θα ανέλθουν σε περίπου €680 εκατομμύρια.

Εμπορική διάθεση στη χονδρική εντός του 2024

Η ΔΕΗ FiberGrid σκοπεύει να διαθέσει μέσω χονδρικής το νέο δίκτυο με δύο τρόπους. Ο πρώτος αφορά στη διάθεση χονδρικής υπηρεσίας bitstream με ταχύτητες που μπορούν να φτάνουν έως και τα 10 Gbps. O δεύτερος είναι με τη διάθεση υπηρεσίας σκοτεινής ίνας (dark fiber), με την οποία ο κάθε πάροχος μπορεί να προσφέρει στον τελικό πελάτη του ό,τι υπηρεσίες επιθυμεί.

ΔΕΗ: Internet ως 10Gbps; Η επίσημη ανακοίνωση και οι περιοχές!

Αναλυτικά οι περιοχές που αναπτύσσεται το δίκτυο, είναι οι παρακάτω:

Οι περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται το δίκτυο είναι οι εξής:

Υπό κατασκευή (δήμοι)Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ηλιουπόλεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Παλλήνης, Παπάγου-Χολαργού, Περιστερίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου
Νέες περιοχές Αττική (δήμοι)Πειραιώς, Καλλιθέας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Ιλίου, Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Μοσχάτου-Ταύρου, Δάφνης-Υμηττού
Νέες περιοχές Νομός Θεσσαλονίκης (δήμοι)  Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη
Νέες πόλειςΠάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα Ιωάννινα, Βόλος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Τρίκαλα, Βέροια, Κοζάνη, Μεγαλόπολη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για την επαρχία κάνεις δεν νοιάζεται εμείς είμαστε άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας φαίνεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.