Ένα από τα χαρακτηριστικά του Android που είδαμε ότι δανείστηκε η Apple στο iOS 17 είναι η λειτουργία standby. H λειτουργία Standby επιτρέπει στην οθόνη των iPhone να παρέχει διάφορες πληροφορίες όταν η συσκευή τοποθετηθεί σε οριζόντια θέση πάνω σε κάποιον ασύρματο φορτιστή, λίγο πολύ δρα σαν ένα είδος έξυπνης οθόνης.

Μεταξύ άλλων, στην οθόνη εμφανίζονται λεπτομέρειες για το ημερολόγιο, φωτογραφικά άλμπουμ, συντομεύσεις ελέγχου για έξυπνες συσκευές, ο καιρός, ειδοποιήσεις, και άλλα. Η Google έρχεται πρώτη βάζοντας μία απίστευτα παρόμοια λειτουργία στα Pixel. Όταν τοποθετούνται στο Pixel Stand δεύτερης γενιάς τα smartphones του κολοσσού της αναζήτησης εμφανίζουν εικόνες από το Google Photos, συντομεύσεις ελέγχου για έξυπνες συσκευές, παρέχουν πρόσβαση στον Assistant, και πολλά άλλα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα Pixel που έχουν μία τέτοια λειτουργία. Για την ακρίβεια, η Samsung προσφέρει ένα αντίστοιχο mode στα Galaxy smartphones με τη λειτουργία Always On Display. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει ούτως ή άλλως να βλέπεις διάφορες πληροφορίες στην οθόνη της συσκευής, χωρίς να την ενεργοποιείς. Στα Samsung Galaxy ενεργοποιείται αυτόματα όταν το smartphone είναι τοποθετημένο σε ασύρματο φορτιστή.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Standby του iOS 17 και των Pixel, τα Samsung Galaxy smartphones δεν χρειάζεται καν να φορτίζουν για να χρησιμοποιούν το “Standby mode”. Αν θες να το χρησιμοποιείς στο κινητό σου, άνοιξε τις ρυθμίσεις, πήγαινε στην οθόνη κλειδώματος, ενεργοποίησε την Always On Display, και ρύθμισε την κατεύθυνση της οθόνης στην οριζόντια θέση. Τώρα, απλά άφησε το τηλέφωνο στην ησυχία του και περίμενε να ενεργοποιηθεί η Always On Display.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.