Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Αυτό ισχύει ακόμα και για τα Galaxy smartphones που λαμβάνουν την πιο σταθερή και επεκταμένη υποστήριξη λογισμικού από οποιοδήποτε άλλο Android smartphone, με εξαίρεση ίσως τα Pixel της Google. Σιγά σιγά, η σειρά Galaxy S10 θα αποτελεί παρελθόν, τουλάχιστον για το πρόγραμμα αναβαθμίσεων της Samsung.

Το Galaxy S10 5G ήταν το πρώτο 5G smartphone της εταιρείας και το πρώτο εμπορικό τηλέφωνο με υποστήριξη 5G στον κόσμο. Αυτή η συσκευή κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019 και φαίνεται ότι 4 και πλέον χρόνια μετά το ντεμπούτο του ήρθε η στιγμή να πάψει να λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού, εκτός και αν μία αναβάθμιση κριθεί αναγκαία.

Τον Αύγουστο που μας πέρασε, η Samsung σταμάτησε την υποστήριξη λογισμικού στα Galaxy S10, S10+, και S10e. Έτσι, άφησε στο πρόγραμμα των αναβαθμίσεων μόνο δύο μοντέλα, το πρώτο της 5G smartphone και το S10 Lite. Τώρα, ήρθε η σειρά του S10 5G να αποχωρήσει και να επιτρέψει στο S10 Lite να είναι το μόνο μοντέλο της σειράς που θα λαμβάνει ενημερώσεις για λίγο ακόμη.

Το Samsung Galaxy S10 5G κυκλοφόρησε με Android 9.0 Pie και αυτή τη στιγμή τρέχει Android 12. Τα πρώτα τρία χρόνια λάμβανε μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας, ενώ το τελευταίο έτος πήρε μερικές τριμηνιαίες ενημερώσεις. Όπως και να έχει, δεν είναι πολλά τα smartphones που κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά και έλαβαν τόσες πολλές ενημερώσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενημερωτικά. OnePlus 11. 4 χρόνια εκδόσεις Android (από την 13 δηλαδή μέχρι την 17) και 5 χρόνια security updates. Ενημερώσεις μηνιαίες. Όχι μόνο τα Samsung και τα pixel λοιπόν.

  2. Ενημερωτικά, αυτή η συσκευή που αναφέρεις κυκλοφόρησε φέτος. Κάτσε να κλείσει 4 χρόνια ζωής, να παίρνει όντως μηνιαίες ενημερώσεις – δεν συζητάμε καν τα τρία χρόνια μηνιαίων, να αναβαθμιστεί όντως μέχρι το Android 17, και τότε να είσαι σίγουρος ότι θα επαινέσουμε και την OnePlus όσον αφορά τις αναβαθμίσεις.

    Μέχρι τότε, είτε αρέσει, είτε όχι, η Samsung είναι πολύ μπροστά σε αυτό το κομμάτι και δύσκολα θα την χτυπήσει κάποια εταιρεία. Υπάρχουν μήνες που βγάζει τα update πριν από τη Google. Και δεν είναι μία εταιρεία με 5-10 τηλέφωνα, αλλά μία εταιρεία που αυτή τη στιγμή αναβαθμίζει ενεργά, σταθερά και έγκαιρα δεκάδες μοντέλα, ακόμα και budget.

  3. Λογικά θα πάρει μερικά update ασφαλείας ακόμα. Είναι σε φάση που λαμβάνει τριμηνιαίες ενημερώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.