Σήμερα, η Google ανακοίνωσε το νεότερο πακέτο χαρακτηριστικών για τα Pixel. Ωστόσο, μια σειρά από νέες δυνατότητες δεν είναι το μόνο που έρχεται στα Pixel. Επιπλέον, η ενημέρωση περιλαμβάνει τη νέα έκδοση του Android 12 για μεγάλες οθόνες που είναι γνωστή ως Android 12L.

Για πρώτη φορά η Google ξεκίνησε μια αναβάθμιση στο μέσο του κύκλου σε Android μετά το Android 8.1 Marshmallow. Το ψευδώνυμο “L” πιθανότατα αναφέρεται στη λέξη “Large” (μεγάλο), επειδή αυτή η έκδοση του Android εστιάζει στις μεγαλύτερες οθόνες που χρησιμοποιούν τα tablets και τα foldables.

Ως εκ τούτου, τα smartphone Pixel δεν θα δουν πάρα πολλές διαφορές. Ωστόσο, η Google επιβεβαίωσε ότι συσκευές από τη Samsung, τη Microsoft, και τη Lenovo θα ενσωματώνουν το Android 12L, που θα προσφέρει στους καταναλωτές τους καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Μεταξύ της Lenovo, της Microsoft και της Samsung, η συμπερίληψη της Lenovo δεν αποτελεί έκπληξη. Ένα tablet Lenovo ήταν η επίσημη συσκευή δοκιμής για τη beta του 12L. Αναμένουμε να δούμε τη stable έκδοση του λειτουργικού συστήματος σε άλλα tablet της Lenovo σύντομα.

Η Samsung πιθανότατα θα φέρει το Android 12L στα διάφορα high-end tablet της καθώς και στα foldable smartphone της, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Z Fold 3. Εν τω μεταξύ, αναμένουμε από τη Microsoft να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο Surface Duo 2, καθώς δεν διαθέτει Android-based tablet στην αγορά.

Το πιο αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό του 12L που θα είναι επωφελές για τους χρήστες tablet/foldable είναι μια νέα dock. Χρησιμοποιώντας τη, οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν ανοιχτές εκεί έως και έξι εφαρμογές για βελτίωση του multi-tasking.

Υπάρχει επίσης μια νέα διάταξη που διατηρεί τα Quick Tiles στη μία πλευρά και τις ειδοποιήσεις στην άλλη πλευρά της περιοχής ειδοποιήσεων.

Οι σελίδες ρυθμίσεων του Android θα χωριστούν επίσης σε δύο τμήματα, με τις κεφαλίδες των ρυθμίσεων να είναι στη μία πλευρά και τους διάφορους διακόπτες και τις λεπτομερείς ρυθμίσεις στην άλλη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.