Η Google κυκλοφόρησε το Android 12 μόλις την περασμένη εβδομάδα και έχει ήδη ανακοινώνει την επόμενη “feature drop” update, την οποία ονομάζει Android 12L. Αυτό το L αναφέρεται στο Large Screens προφανώς, καθώς το επίκεντρο αυτής της έκδοσης θα είναι η καλύτερη προσαρμογή του λειτουργικού συστήματος σε tablets, foldables και συσκευές ChromeOS.

android 12L

Το Android 12L θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του επόμενου έτους, “εγκαίρως για το επόμενο κύμα Android 12 tablets και αναδιπλούμενων συσκευών”. Μια developer preview έκδοση του 12L είναι τώρα διαθέσιμη για χρήση σε emulator ενώ το λειτουργικό θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο του στο Lenovo Tab P12 Pro. Αργότερα θα ξεκινήσει και μια public beta για συσκευές Pixel, καθώς το Android 12L θα φτάσει και στα τηλέφωνα, αν και τα περισσότερα χαρακτηριστικά του δεν θα είναι ορατά σε μικρότερες οθόνες.

Η Google αναφέρει ότι το προηγούμενος έτος μόνο, υπήρξαν 100 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις Android tablet. Πρόκειται για μια αύξηση 20%, με τα foldables και τα Chrome OS laptops να γνωρίζουν τρομερή άνθηση. Με όλα αυτά κατά νου, η ιδέα για το Android 12L φαίνεται αρκετά ξεκάθαρη.

Το UI έχει βελτιωθεί και έχει ρυθμιστεί να συνεργάζεται άψογα με μεγάλες οθόνες. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει τις ειδοποιήσεις, τις γρήγορες ρυθμίσεις, την οθόνη κλειδώματος, την αρχική οθόνη, το overview/recent apps panel κ.α. Στις μεγάλες οθόνες, το notification shade, η οθόνη κλειδώματος και άλλα system interfaces, χρησιμοποιούν μια νέα διάταξη δύο στηλών και οι εφαρμογές συστήματος έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί.

Για βελτιωμένη πολυδιεργασία, το Android 12L διαθέτει μια νέα γραμμή εργασιών που επιτρέπει τη γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των αγαπημένων σας εφαρμογών. Αυτό κάνει επίσης πιο εύκολη την ανακάλυψη του split screen mode. Όλες οι εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν σε αυτή τη λειτουργία στο Android 12L, κάτι που αποτελεί άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Στο Play Store, η Google θα ειδοποιεί τους χρήστες για εφαρμογές που δεν είναι optimized για μεγάλες οθόνες, θα υπάρχουν βαθμολογίες για το πως οι εφαρμογές ανταποκρίνεται σε μεγάλες οθόνες, με όλες αυτές τις αλλαγές να έρχονται από την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.