Ορισμένοι επιστήμονες έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν μια ακραία λύση για την κλιματική αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων επισημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάσουμε να αφυδατώσουμε τη στρατόσφαιρα.

stratosphere

Αυτό ακριβώς περιγράφεται σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Science Advances. Σύμφωνα με την μελετη η διαδικασία περιλαμβάνει την άντληση των υδρατμών από τη στρατόσφαιρα και προτείνεται επειδή οι υδρατμοί λειτουργούν ως αέριο του θερμοκηπίου στη γήινη ατμόσφαιρα.

Αυτό την κάνει να απορροφά την ακτινοβολία από τον ήλιο και στη συνέχεια η ακτινοβολία αυτή εκπέμπεται πίσω στην επιφάνεια του πλανήτη. Εάν αφυδατώσουμε τη στρατόσφαιρα και αφαιρέσουμε τους υδρατμούς από εκεί, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο του ποσού της ακτινοβολίας που παγιδεύεται στη γήινη ατμόσφαιρα.

Η πληγωμένη σεληνάκατος Οδυσσέας στέλνει την τελευταία του φωτογραφία και είναι η Γη

Το σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε εδώ, λένε οι ερευνητές, είναι ότι δεν πρόκειται για μια μαγική λύση που θα εξαφανίσει την κλιματική αλλαγή. Είναι απλώς ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της διόρθωσης της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο, τι του φανεί του λολοστεφανη. Δεν φτάνει που τα χουν κάνει να μην πω τι εδώ κάτω, τώρα θέλουν ναποτελιώσουνε και ότι δουλεύει ακόμη εκεί πάνω. Εχει τρυπήσει νταβανι πλέον, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

  2. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι επικυρίαρχοι-πλανητάρχες είναι να μπουν σενα διαστημόπλοιο του έλονμασκ και να πάνε στον αγύριστο πριν μας καταστρέψουν ολοσχερώς με την σχιζοφρένια τους…

  3. α.) Το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και η «ανθρωπόκενος κλιματική αλλαγή», όπως την αποκαλούν, είναι δύο μεγάλα ψέματα. Αυτά λοιπόν τα προαναφερθέντα ψέματα τα παρουσιάζουν ως αλήθεια, ώστε να πουλάνε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και «οικολογική» τεχνολογία. (Καμία τεχνολογία δεν είναι οικολογική.)
    β.) Αν το κλίμα έχει μεταβληθεί, αυτό συμβαίνει στα πλαίσια της φυσιολογικής περιοδικότητας της Γης. Αξίζει να θυμηθούμε ότι και στην εποχή των δεινοσαύρων υπήρχε τροπικό κλίμα και έλλειψη παγετώνων παγκοσμίως!
    γ.) Η άντληση των υδρατμών που σκοπεύουν να πράξουν στην στρατόσφαιρα είναι μία απέλπιδα προσπάθεια να διορθώσουν το μοιραίο. Κάτι τέτοιο όχι απλώς δεν θα διορθώσει την φυσιολογική κλιματική αλλαγή, αλλά αντίθετα θα καταστρέψει την ατμόσφαιρα και ο πλανήτης μας θα γίνει σαν τον Άρη.! Αυτό θέλουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.