Νέες δυνατότητες και εφαρμογές αναμένεται να προσφέρει στους πολίτες το wallet (ψηφιακό πορτοφόλι) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να τονίζει πρόσφατα από συνέδριο ότι μέσω του gov.gr Wallet θα μπορεί ο πολίτης να επιβεβαιώνει την αποστολή των δεδομένων του αλλά και να στείλουν ό,τι έγγραφα ζητούνται από οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Η απόδειξη ότι οι Πυραμίδες της Γκίζας δεν φτιάχτηκαν από εξωγήινους (φωτογραφία)

Παράλληλα τον Ιούλιο θα γίνει κάτι που ο ίδιος είχε προαναγγείλει από τον Μάρτιο, δηλαδή μέσα στο wallet να εισαχθούν και εταιρείες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και ενοικιάσεων.

Ουσιαστικά οι πολίτες θα μπορούν με ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο να κάνουν ταυτοποίηση των στοιχείων τους, ώστε να μπορούν να συνάπτουν συμβόλαια ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, αλλά και πάσης φύσεως ενοικιάσεων.

Παράλληλα θέμα χρόνου θεωρείται η έναρξη της διαδικασίας απόκτησης του Προσωπικού Αριθμού από τους πολίτες, του νέου αριθμού που θα αντικαταστήσει» το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.