Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν την πιο πειστική θεωρία για το πως χτίστηκαν οι πυραμίδες της Γκίζας. Πιο συγκεκριμένα φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ άρχισαν να αναλύουν μια παλιά τοιχογραφία από τον τάφο του Djehutihotep, που χρονολογείται γύρω στο 1900 π.Χ.

Η φωτογραφία που παρουσιάζει την τοιχογραφία δείχνει 172 αρχαίους Αιγυπτίους να μετακινούν τις απίστευτα μεγάλες πέτρες που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των Πυραμίδων.

Σε μια μελέτη του 2014 , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physical Review Letters, οι επιστήμονες είπαν ότι η κατασκευή των πυραμίδων μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά απλή.

Μπορείτε επίσης να δείτε έναν εργάτη να ρίχνει νερό στην άμμο μπροστά από ένα έλκηθρο που μεταφέρει ένα κολοσσιαίο άγαλμα. Οι αιγυπτιολόγοι είχαν ερμηνεύσει το νερό ως μέρος μιας τελετουργίας εξαγνισμού αν και ποτέ δεν αναζήτησαν την επιστημονική εξήγηση, ανέφερε ο φυσικός Daniel Bonn στην Washington Post, εξηγώντας ότι εξυπηρετούσε και το πρόβλημα της τριβής.

«Οι Αιγυπτιολόγοι ερμήνευαν το νερό ως μέρος μιας τελετουργίας καθαρισμού», είπε ο φυσικός Daniel Bonn στην Washington Post.

«Και ποτέ δεν είχα αναζητήσει επιστημονική εξήγηση.

“Η τριβή είναι ένα τρομερά περίπλοκο πρόβλημα· ακόμα κι αν συνειδητοποιήσετε ότι η υγρή άμμος είναι πιο σκληρή – όπως σε ένα κάστρο με άμμο, δεν μπορείτε να χτίσετε σε στεγνή άμμο – οι συνέπειες αυτού για την τριβή είναι δύσκολο να προβλεφθούν.”

Πυραμίδες της Γκίζας
Ο εν λόγω πίνακας. (A. Fall, B. Weber, M. Pakpour, N. Lenoir, N. Shahidzadeh, J. Fiscina, C. Wagner και D. Bonn Phys. Rev. Lett)

«Δείχνουμε πειραματικά ότι η τριβή ολίσθησης στην άμμο μειώνεται σημαντικά με την προσθήκη λίγου —αλλά όχι πολύ— νερού», αναφέρει η μελέτη.

«Ο σχηματισμός τριχοειδών γεφυρών νερού αυξάνει το μέτρο διάτμησης της άμμου, γεγονός που διευκολύνει την ολίσθηση.

Αυτός είναι ο νέος Τειρεσίας – Το νέο Point system για οφειλές σε Τράπεζες Δημόσιο

«Το πολύ νερό, από την άλλη, κάνει τις τριχοειδείς γέφυρες να συγχωνεύονται, με αποτέλεσμα τη μείωση του συντελεστή· σε αυτή την περίπτωση, παρατηρούμε ότι ο συντελεστής τριβής αυξάνεται ξανά.

«Τα αποτελέσματά μας, επομένως, δείχνουν ότι ο συντελεστής τριβής σχετίζεται άμεσα με το μέτρο διάτμησης· αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στη μεταφορά κοκκωδών υλικών.

«Επιπλέον, η πολυδιασπορά της άμμου φαίνεται ότι έχει επίσης μεγάλη επίδραση στον συντελεστή τριβής».

Όπως φαίνεται δεν υπήρξαν εξωγήινοι που να δημιούργησαν τις Πυραμίδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στους σμαραγδινους πίνακες λέει ακριβώς πως φτιάχτηκε η πυραμίδα της Γκίζας από την τεχνολογία των ατλαντων, αφού καταβυθιστηκε πρώτα ο πολιτισμός τους λογω του ότι κατέληξαν να σκέφτονται όπως πχ οι σημερινοί εκπροσωποι του πολιτισμού μας . Όλα τα άλλα είναι παπαριες…

  2. Και γιατί πρέπει να απαντάμε στην κάθε ηλίθια θεωρία με αποδείξεις;
    Θέλει ο άλλος να πιστεύει σε εξωγήινους, σε UFO, σε άτλαντες κλπ.
    Αφήστε τον στην κοσμάρα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.