Η Apple εργάζεται στην ανάπτυξη του δικού της modem, εδώ και μερικά χρόνια, σε μία προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση της από την Qualcomm. Τώρα, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το δικό της modem το 2024, ενώ παράλληλα ετοιμάζει δικά της WiFi και Bluetooth chip, που θα της επιτρέψουν να αποκοπεί και από την Broadcom.

Η Apple και η Qualcomm συμμετείχαν σε μια δυσάρεστη νομική διαμάχη σχετικά με αδειοδοτήσεις, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και δικαιώματα που σχετίζονται με modem chip. Ενώ οι αγωγές διευθετήθηκαν την τελευταία στιγμή, η Apple κατέστησε σαφές ότι επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της δικής της τεχνολογίας μόντεμ για μελλοντικές συσκευές iPhone και iPad.

Για να ενισχύσει αυτές τις προσπάθειες, η Apple ολοκλήρωσε την εξαγορά της επιχείρησης modem της Intel το 2019. Αυτό έδωσε στην εταιρεία πρόσβαση σε ταλέντα μηχανικής και μια ευρεία συλλογή βασικών πατεντών που σχετίζονται με την κινητή τεχνολογία. Ωστόσο, η Apple θα πρέπει να αδειοδοτήσει ορισμένες πατέντες από την Qualcomm και την Ericsson, ακόμη και όταν μεταβεί σε δικό της modem.

Το νέο modem της Apple επρόκειτο να κυκλοφορήσει φέτος, αλλά πηγές λένε ότι προβλήματα στην ανάπτυξη ανάγκασαν την εταιρεία να αναβάλει την κυκλοφορία για τα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025.

Για να εγκαταλείψει τη Broadcom, η Apple φέρεται να αναπτύσσει ένα σύνθετο chip WiFi και Bluetooth που θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του το 2025. Επίσης, εργάζεται σε μια επόμενη έκδοση αυτού του chip που συνδυάζει το mobile modem, το WiFi και την τεχνολογία Bluetooth σε ένα μόνο chip.

Η Apple βασίζεται επίσης στην Broadcom για άλλα εξαρτήματα iPhone, συμπεριλαμβανομένων των chip ραδιοσυχνοτήτων και των στοιχείων ασύρματης φόρτισης, αλλά εργάζεται επίσης για την προσαρμογή αυτών των εξαρτημάτων με στόχο την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.