Φαντάσου αγώνες όπου το ντόπινγκ δεν απαγορεύεται, αλλά ενθαρρύνεται. Αυτό ακριβώς υπόσχονται οι Enhanced Games, που σχεδιάζονται για το επόμενο έτος. Οι διοργανωτές λένε ότι η απελευθέρωση των αθλητών από τους αντιντόπινγκ κανονισμούς θα βοηθήσει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας σε μια νέα “υπερανθρωπότητα”.

Ωστόσο, ερευνητές προειδοποιούν ότι η χρήση ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά. Ο Sebastian Coe, πρόεδρος της World Athletics, απορρίπτει την ιδέα, ενώ η ερευνήτρια Astrid Kristine Bjornebekk κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές συνέπειες του ντόπινγκ.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα μεταδωθεί μέσω 200 Galaxy S24 Ultra

Οι Enhanced Games, παρά τις αντιδράσεις, κερδίζουν υποστήριξη από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Peter Thiel. Ο πρώην Ολυμπιονίκης James Magnussen δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο.

Η διοργάνωση υπόσχεται ιατρική επίβλεψη και νέες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της υγείας των αθλητών, όμως οι ειδικοί ανησυχούν ότι τα αναβολικά στεροειδή και άλλες ουσίες ντόπινγκ θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες.

Θα καταφέρουν οι Enhanced Games να ξεπεράσουν τους Ολυμπιακούς; Ο Matthew Dunn αμφιβάλλει, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία του κόσμου προτιμά επιτεύγματα που βασίζονται στην προσπάθεια και την αφοσίωση, και όχι σε μια σύριγγα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.