Η Samsung ανακοίνωσε ότι η λειτουργία γνωστοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού (irregular heart rhythm notification – IHRN) έχει εγκριθεί από τον FDA των ΗΠΑ. Η IHRN θα προστεθεί στη λειτουργία ΗΚΓ, βοηθώντας τους κατόχους Galaxy Watch να παρακολουθούν τους μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς. Επιπλέον, θα προσφέρει ειδοποιήσεις σε περίπτωση που το ρολόι εντοπίσει κάποιον ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό.

Η λειτουργία θα κάνει το ντεμπούτο της στο One UI 5 Watch, το skin που ανέπτυξε η Samsung για το Wear OS και θα το δούμε πρώτη φορά στα Galaxy Watch 6 – περιμένουμε τα smartwathes να κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Το One UI 5 Watch θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο στα υπόλοιπα Wear OS smartwathes της εταιρείας, με πρώτα να το λαμβάνουν τα Galaxy Watch 5 και να ακολουθούν πολύ σύντομα τα Galaxy Watch 4.

Η IHRN παρακολουθεί προληπτικά τους καρδιακούς ρυθμούς που υποδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή (AFib). Η AFib είναι ένας τύπος αρρυθμίας που θεωρείται προειδοποιητικό σημάδι για μείζονα καρδιαγγειακά προβλήματα που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας, και άλλων επιπλοκών. Ορισμένες περιπτώσεις AFib είναι ασυμπτωματικές ή ακόμη και σιωπηλές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κάποιοι μπορεί να πάσχουν και να μην το γνωρίζουν.

Μόλις ενεργοποιηθεί από την εφαρμογή Samsung Health Monitor, η λειτουργία IHRN θα ελέγχει για ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς στο παρασκήνιο και αν ένας συγκεκριμένος αριθμός διαδοχικών μετρήσεων είναι ακανόνιστος, το ρολόι θα προειδοποιήσει τον κάτοχο του Galaxy smartwatch για πιθανή AFib, προτρέποντάς τον να κάνει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για μια πιο ακριβή μέτρηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.