Τα πέντε χρόνια ενημερώσεων είναι μία καλή προσφορά από τους μεγάλους κατασκευαστές smartphones, δεδομένου του όγκου των συσκευών που κυκλοφορούν κάθε χρόνο. Ωστόσο, υπάρχει ένα τηλέφωνο που κυκλοφόρησε το 2015 και ακόμα λαμβάνει ενημερώσεις, αφήνοντας πίσω τις Google, Samsung, και άλλες εταιρείες. Πρόκειται για το Fairphone 2, που ωστόσο πλησιάζει στο τέλος της ζωής του.

Δυστυχώς, το επτά ετών smartphone θα λάβει την τελευταία του ενημέρωση των Μάρτιο του 2023 με την εταιρεία να σημειώνει ότι η συγκεκριμένη συσκευή ξεπέρασε τον αρχικό της στόχο να παρέχει υποστήριξη για τρία έως πέντε χρόνια στα τηλέφωνα της. Η εταιρεία σημειώνει ότι προφανώς το τηλέφωνο θα γίνεται σταδιακά λιγότερο ασφαλές με το πέρασμα του χρόνου, οπότε καλό θα ήταν οι χρήστες να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους.

Το Fairphone 2 κυκλοφόρησε με Android 5.1 out of the box το μακρινό 2015, αλλά η εταιρεία το αναβάθμισε τον Μάρτιο του 2022 στο Android 10, προσφέροντας στους χρήστες του πέντε βασικές εκδόσεις λειτουργικού συστήματος, τις περισσότερες που έχει πάρει Android smartphone έως σήμερα. Ωστόσο, το hardware του τηλεφώνου και ο Snapdragon 801 δεν μπορούν να υποστηρίζονται επ΄ αόριστον, εκτός ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις νεότερων OS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.