Ο γνωστός βασανιστής τηλεφώνων JerryRigEverything δημοσίευσε τα ετήσια βραβεία του για τα καλύτερα smartphones. Προφανώς έχει επιλέξει τα τηλέφωνα με βάση τις δικές τους δοκιμές, τα δικά του κριτήρια, και μεταξύ των όσων smartphones πέρασαν από τα χέρια του. Πάμε να δούμε τους νικητές των Smartphone Durability Awards 2021.

Το πιο εύκολα επισκευάσιμο smartphone είναι το Fairphone 4, που έχει αφαιρούμενη μπαταρία και πολλά εξαρτήματα τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν από οποιονδήποτε και τα προσφέρει η ίδια η εταιρεία. Όμως, όπως τονίζει ο JerryRigEverything, ο πραγματικός νικητής της κατηγορίας είναι το Google Pixel 6 Pro, πρέπει να αφαιρέσεις μόνο μία βίδα και να αποσυνδέσεις μία κορδέλα για να αντικαταστήσεις την οθόνη του, την οποία ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να την αλλάξει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

Στα Smartphone Durability Awards 2021, τον τίτλο του smartphone που επισκευάζεται πιο δύσκολα από κάθε άλλο κέρδισε το iPhone 13 Pro. Η επισκευή της οθόνης είναι αρκετά εύκολη, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές βίδες, με διαφορετικά μεγέθη, και όπως όλοι γνωρίζουμε κομμάτια που είναι “κλειδωμένα” ψηφιακά. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι η αλλαγή του πίσω γυαλιού που είναι “μόνιμα περασμένο” στη συσκευή και η Apple σε χρεώνει μέχρι 599 δολάρια για να το αλλάξει – είναι ένα από τα πιο συχνά σημεία του τηλεφώνου που σπάνε.

Το πιο καινοτόμο smartphone του 2021 θα μπορούσε να είναι το LG Wind, που ανοίγει σε μορφή T, έχει ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό, και σε αντίθεση με όσα τόλμησαν οι περισσότερες εταιρείες είναι ξεχωριστό. Όμως, ο βασιλιάς εδώ είναι το Samsung Galaxy Z Flip 3 που είναι το πρώτο foldable smartphone με πιστοποίηση για αντοχή στο νερό. Φυσικά από τα Smartphone Durability Awards 2021 δεν θα μπορούσε να λείπει το smartphone με τον πιο όμορφο εσωτερικό κόσμο, που σύμφωνα με τον JerryRigEverything είναι το Lenovo Duel 2.

Ήρθε η μαγική στιγμή. Το πιο ανθεκτικό και το λιγότερο ανθεκτικό τηλέφωνο του 2021. Από την αρχή ο JerryRigEverything τόνισε ότι υποψήφια είναι το Asus ROG Phone 5 και το Lenovo Duel 2, που κυριολεκτικά κόπηκαν στα δύο. Όμως, ο νικητής της κατηγορίας του λιγότερο ανθεκτικού τηλεφώνου είναι το Duel 2. Τελικά το πιο ανθεκτικό smartphone του 2021 είναι το Kyocera Duraforce Ultra 5G που αν και πλαστικό πέρασε με επιτυχία τα test του YouTuber και άντεξε πτώση από 1.5 μέτρο, ενώ έχει πραγματικά ζαφιρένια οθόνη που άντεξε μέχρι το επίπεδο 8 της κλίμακας Mohs.

Σαν bonus, ο JerryRigEverything στην ουσία λέει ότι κανείς δεν μεταχειρίζεται έτσι το τηλέφωνο του και πάντα πρέπει να χρησιμοποιείς θήκη και προστατευτικό οθόνης, για αποφυγή ζημιάς από πτώσεις και αιχμηρά αντικείμενα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.