Η Samsung είναι από τους πιο δραστήριους κατασκευαστές smartphone στον τομέα του software. Η εταιρεία έχει αναπτύξει πλήρη πακέτο βασικών, και μη, εφαρμογών για τα τηλέφωνα και τα tablet της, ώστε να αντικαταστήσει αυτές του stock Android. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές όλοι οι κάτοχοι των Galaxy συσκευών.

Επιπλέον, η συνεργασία της Samsung με τη Google όσον αφορά το software και η έντονη δραστηριότητα του κολοσσού της αναζήτησης στο λογισμικό για Android smartphone και tablet, έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση πολλών εφαρμογών της αμερικάνικης εταιρείας από τις συσκευές της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας. Μεταξύ άλλων, τα Galaxy έρχονται με προεγκατεστημένο το Google Messages και το Google Wallet – τα οποία αντικαθιστούν τα Samsung Messages και Samsung Wallet.

Πρακτικά οι δύο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων δεν διαφέρουν και πολύ λειτουργικά, ενώ το Wallet της κατασκευάστριας είναι λίγο πιο ανεπτυγμένο. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες προτιμούν τις εφαρμογές της Google. Για να επικροτήσει αυτήν την προτίμηση και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το κοινό της, η Google αναφέρει ότι οι εφαρμογές της Samsung είναι επιβλαβείς.

Χρήστες Galaxy συσκευών παρατήρησαν ότι το Google Play Protect αναφέρει το Samsung Messages και το Wallet της εταιρείας ως επιβλαβές λογισμικό. Ωστόσο, δεν θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε κάτι τέτοιο της μετρητής. Κατά καιρούς έχουμε δει αναφορές για λανθασμένους “συναγερμούς” του Play Protect. Φαίνεται ότι αυτό ισχύει και στην περίπτωση των αναφερόμενων σε αυτό το άρθρο εφαρμογών.

Samsung Messages Wallet

Η Samsung τοποθετήθηκε επί του θέματος στα forum της και είπε ότι η αναφορά των εφαρμογών της ως επιβλαβείς οφείλεται σε προσωρινό σφάλμα από την πλευρά της Google. Επιπλέον, η εταιρεία επισημαίνει ότι πλέον το πρόβλημα έχει λυθεί και οι χρήστες δεν θα πρέπει να βλέπουν αναφορές από το Play Protect που λένε ότι τα Messages και Wallet είναι επιβλαβή.

Αν έχεις πέσει θύμα του σφάλματος θα πρέπει να ενεργοποιήσεις εκ νέου ή να εγκαταστήσεις ξανά τις δύο εφαρμογές, διότι το Play Protect απενεργοποιεί ή καταργεί όποια εφαρμογή διαπιστώσει ότι είναι επιβλαβής. Σίγουρα ξέρεις πώς εγκαθιστάς εφαρμογές. Τώρα, όσον αφορά την ενεργοποίηση, πας στις ρυθμίσεις του κινητού, στις εφαρμογές, εντοπίζεις την εφαρμογή και την πατάς, στο κάτω μέρος στο κέντρο της οθόνης πατάς ενεργοποίηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.