Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από όταν μάθαμε ότι η Samsung θα ενώσει το Pay με το Pass και οι κάτοχοι των τηλεφώνων της θα μπορούν να έχουν κάρτες, εισιτήρια, έγγραφα, τα πάντα, σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Αυτή η νέα εφαρμογή είναι εδώ και ονομάζεται Samsung Wallet.

Το Wallet είναι ένα νέο app που επιτρέπει την αποθήκευση καρτών – για ανέπαφες συναλλαγές, ψηφιακών κλειδιών – για αυτοκίνητα ή έξυπνες κλειδαριές, εγγράφων ταυτοποίησης – όπως ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, και άλλα, εισιτηρίων για εκδηλώσεις ή ταξίδια, και πολλών ακόμα.

Όσα στοιχεία αποθηκεύουν οι χρήστες στο Samsung Wallet προστατεύονται και κρυπτογραφούνται με το Knox του νοτιοκορεάτικου κολοσσού. Ο συνδυασμός της κρυπτογράφησης και των βιομετρικών μεθόδων ασφαλείας, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, αυξάνει την ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη.

Προς το παρόν, η εφαρμογή υποστηρίζει ψηφιακά κλειδιά των BMW, Genesis, και Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των BMW 1-8 series, X5-X7, και iX που κυκλοφόρησαν μετά των Ιούλιο του 2020, καθώς και των Hyundai Palisade, Genesis GV60 και G90, ενώ ο κατάλογος θα μεγαλώνει διαρκώς.

Το ίδιο ισχύει και για το είδος και το πλήθος των εγγράφων και ψηφιακών στοιχείων που υποστηρίζει η εφαρμογή, καθώς το Samsung Wallet μέχρι το τέλος του 2022 θα υποστηρίζει διπλώματα οδήγησης, φοιτητικές ταυτότητες, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, και πολλά άλλα.

Όσον αφορά τη διάθεση της εφαρμογής, τη δεδομένη στιγμή είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότερες χώρες θα προστεθούν αργότερα στη λίστα και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να το έχουμε και στην Ελλάδα.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα Pay και Pass θα λάβουν κατά το άνοιγμα αυτών των εφαρμογών οδηγίες για τη λήψη του Samsung Wallet και την εισαγωγή των στοιχείων τους από τα παλιά apps στο νέο ψηφιακό πορτοφόλι της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.