Το Interstellar θα επανακυκλοφορήσει, ώστε να γιορτάσει την πρώτη κυκλοφορία του πριν από 1.4 ώρα. Δεν βγάζει νόημα αυτή η πρόταση; Μείνετε μαζί μου και θα σας εξηγήσω.

Το αριστούργημα του Christopher Nolan βρήκε στους κινηματογράφους το 2014, πράγμα που σημαίνει πως έχουν περάσει 10 χρόνια από την κυκλοφορία. Με ένα γεμάτο αστέρια καστ συμπεριλαμβανομένων των Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon , Michael Caine και Timothée Chalamet, η ταινία έλαβε επαίνους ιδιαίτερα για την επιστημονική της ακρίβεια.

Το Interstellar ακολουθεί την ζωή του αγρότη και πρώην πιλότου της NASA, Τζόζεφ Κούπερ (McConaughey). Ο πρωταγωνιστής μας έχει την αποστολή να πετάξει ένα διαστημόπλοιο με μια ομάδα ερευνητών, σε αναζήτηση ενός πλανήτη για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους στο μέλλον.

Interstellar

Όμως η ταινία έχει τρομερά μπερδεμένη χρονική θεωρία, που έχει τις βάσεις της στην φυσική. Στο Interstellar υπάρχει η θώρια της βαρυτική διαστολής του χρόνου,  και βασίζεται στον χρόνο του πλανήτη του Δρ. Μίλερ – όπου οι αστροναύτες αποφασίζουν να προσγειωθούν αφού περάσουν από τη σκουληκότρυπα.

Σε αυτόν τον πλανήτη, για κάθε ώρα που περνάει, 7 χρόνια περνάνε στην Γη. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πλανήτης με τους ωκεανούς, περιστρέφεται γύρω από τον Γαργαντούα, μια τεράστια μαύρη τρύπα που υπάρχει στον γαλαξία, με μια τρομερά ισχυρή βαρυτική έλξη, που παραμορφώνει δραματικά τον χωροχρόνο. Για αυτό τον λόγο, ο χρόνος σε αυτόν τον πλανήτη περνάει δραματικά πιο αργά, όσο η βαρύτητα αυξάνεται. Με τους αστροναύτες να είναι πολύ κοντά στην τεράστια μαύρη τρύπα, 1 ώρα στον πλανήτη ισοδυναμεί με 7 χρόνια στη Γη.

Αν τώρα κάνουμε τα μαθηματικά, 1 έτος στην Γη ισούται με 8.5 λεπτά στον πλανήτη του Μίλερ, οπότε 85.7 λεπτά (1.4 ώρες) είναι ίσες με 10 χρόνια στην Γη.

Έτσι λοιπόν, για να γιορτάσει ο Christopher Nolan τα 10 χρόνια από το Ντεμπούτο του Interstellar, η ταιρία να επανακυκλοφορήσει στους κινηματογράφους.

Άνδρας κράτησε το burger τον McDonald’s που είχε πάρει το 1995 για να δει τι θα γίνει

Έτσι λοιπόν, το Interstellar θα βγει στους κινηματογράφους ξανά στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 και αν δε το έχετε δει, καλό θα ήταν να το δείτε. Κατά προτίμηση σε αίθουσα με μεγάλη οθόνη και πολύ καλό ήχο. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε κάποια streaming πλατφόρμα της χώρας μας αυτή τη στιγμή. Αρκετοί το αποκαλούν την καλύτερη ταινία όλων των εποχών. Εγώ δεν θα έκανα τόσο βαρυσήμαντες δηλώσεις, όμως πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία που σίγουρα πρέπει να δείτε.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την έχω δεί 2 φορές και την ξαναβλεπω.. δεν ξέρω γερνώντας αν γινόμαστε ευαισθητοι αλλά εγώ συγκινήθηκα

  2. Υπερεκτιμημενη, σε παίρνει ο ύπνος μέχρι να αρχίσει κάπως να κινείται και στοχεύει στο ευσυγκίνητο. Ρηχά νερά.
    Αν κριθεί βάση των εκτιμήσεων για την καλύτερη ταινία όλων των εποχών, γιατί καλο να κρίνεται ο καθένας αναλόγως του πήχη που βάζει, τότε το να φτάσει το μέτριο θα είναι άθλος. Μπορεί άραγε να φτάσει ως τον αστράγαλο του Στάλκερ;

    • Ναι, μπορεί! Το Σταλκερ είναι σαφώς πιο ποιητικό, αλλά το Ιντερστελαρ είναι σαφώς πιο επιστημονικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.