Το 1995 ένας άνδρας αποφάσισε να αγοράσει ένα απλό burger από τα McDonald’s, αλλά όχι για να το φάει. Ο Αυστραλός Κέισι Ντιν με τον φιλο του Έντουαρντς Νιτς, ισχυρίζονται πως αγόρασαν το burger από τα McDonald’s όταν ήταν έφηβοι. Αντί να το φάνε όμως, πήραν την απόφαση να το κρατήσουν για να δουν τι θα συμβεί. Τι έγινε όμως μετά από τόσα χρόνια στο burger;

Παρά το γεγονός πως πέρασαν τα χρόνια, το μπιφτέκι, που οι φίλοι το αποκαλούν πλέον “φίλο”, κατάφερε να μείνει στην ίδια σχετικά κατάσταση, όπως όταν αγοράστηκε για πρώτη φορά. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μπιφτέκι έχει συρρικνωθεί λίγο, αλλά δεν έχει μούχλα πάνω του, ούτε μυρίζει.

McDonald's
Ο Κέισι Ντιν και το αρχαίο του burger από τα McDonald’s. (WILLIAM WEST/AFP μέσω Getty Images)

Οι δύο φίλοι έτρωγαν πολύ junk food στα νοιάτα τους. Μία μέρα σκέφτηκαν τι θα γινόταν αν κρατούσαμε ένα burger για πάντα; Κάπως έτσι φτάσαμε εδώ. Το μπιφτέκι πλέον μετράει πάνω από 30 χρόνια, όμως στην θέση τους δε θα δοκίμαζα να το φάω.

Ο Ντιν αναφέρει πως φύλαγε το burger στο υπόστεγό του, που το καλοκαίρι γίνεται φούρνος. Μάλιστα, ανέφερε πως αρουραίοι περιτριγύριζαν το burger, αλλά δεν το άγγιξαν ποτέ.

McDonald's.
Εγώ πάντως δεν το έτρωγα!

Εκπρόσωπος την McDonald’s σχολίασε πως είναι δυνατόν να έχει διατηρηθεί για τόσο καιρό, αν είχε μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για κάποιον χρόνο, καθώς δεν υπάρχει αρκετή υγρασία ώστε να αναπτυχθούν βακτήρια. Βέβαια, κάτι τέτοιο δε βγάζει τόσο νόημα, αφού στα πάνω από 30 χρόνια που πέρασαν, το περιβάλλον θα είχε κάποια στιγμή υγρασία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς και άλλοι έχουν ξεχάσει burgers από τα McDonald’s για χρόνια σε κάποιο σακάκι, με το αποτέλεσμα να παραμένει ακριβώς το ίδιο. Το ερώτημα είναι αν τελικά αυτά τα burgers είναι υγιεινά ή αν αποτελούν κίνδυνο για το σώμα μας.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φαντάσου με πόσα συντηρητικά φτιάχνονται τα παρασκευάσματα των McDonald’s για να είναι τουλάχιστον οπτικά τόσα χρόνια μετά, αναλλοίωτα.
    Ο ορισμός του πλαστικού φαγητού.

  2. Μου αρέσει που αναρωτιέσαι κιόλας για το αν είναι υγιεινα! Το περάσαμε αυτό το στάδιο παλικάρι, το ερώτημα για τέτοιου είδους “φαγητά”, αν ισχύει το γεγονός, είναι το σε πόσο χρόνο θα μας ξαποστείλουν.

  3. Ισχύει για ολα τα fast food. Αναρωτιέμαι γιατί επιτρέπονται να πωλούνται τέτοια σκευάσματα εφόσον με τόσα συντηρητικά είναι επικίνδυνα για την υγεία. Ιδίως τα παιδιά που τα καταναλώνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.