Τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro θα διαθέτουν περισκοπική κάμερα, σε αντίθεση με τα iPhone 15 που μόνο το iPhone 15 Pro Max θα διαθέτει αυτήν την τεχνολογία τηλεφακού, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Ο Kuo λέει ότι το 16 Pro θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα προηγούμενα μοντέλα Pro και ότι ο μεγαλύτερος εσωτερικός χώρος είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple θα μπορέσει να προσθέσει περισκοπική κάμερα, για πρώτη φορά, και στα δύο Pro.

Πολύ πριν εμφανιστούν φήμες σχετικά με τα νέα μεγέθη των Pro, ο Kuo προέβλεψε ότι και τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro θα έχουν περισκοπική κάμερα, με βάση τη στρατηγική της Apple να διαχωρίζει τα μοντέλα μεταξύ τους διατηρώντας ορισμένα χαρακτηριστικά υψηλότερης ποιότητας για τα πιο premium μοντέλα και στη συνέχεια να επεκτείνει την παροχή αυτών των χαρακτηριστικών στα υπόλοιπα μοντέλα, το επόμενο έτος.

Ο Kuo πιστεύει ότι και για τα δύο μοντέλα 16 Pro, ο συνεργάτης της Apple Cowell θα είναι ο προμηθευτής του συστήματος της περισκοπικής κάμερας, στο οποίο το φως που εισέρχεται στον τηλεφακό αντανακλάται από έναν γωνιακό καθρέφτη προς τον αισθητήρα εικόνας της κάμερας. Αυτό ο σχεδιασμός δημιουργεί ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μεγαλύτερο ζουμ χωρίς θόλωμα ή άλλη μείωση της ποιότητας.

Το νέο σύστημα αναμένεται να προσθέσει οπτικό ζουμ 5-6x στο iPhone 15 Pro – το σημερινό iPhone 14 Pro υποστηρίζει οπτικό ζουμ έως 3x. Ο Kuo δεν διευκρίνισε αν το εύρος του ζουμ θα βελτιωθεί στα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max ή αν θα παραμείνει το ίδιο με αυτό που αναμένεται να διαθέτει το φετινό iPhone 15 Pro Max.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.