Επιτέλους συνέβη. Κάπως έτσι ξεκινάει το άρθρο του το phonearena δείχνοντας ξεκάθαρα τον ενθουσιασμό της ομάδας στις δοκιμές. Το iPhone 14 Pro Max και το A16 Bionic chip εντός του δεν είναι πλέον τα πιο γρήγορα στην αγορά. Η Apple το τελευταίο διάστημα αποτελούσε την ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των επιδόσεων και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε για έναν επάξιο ανταγωνιστή από τη Qualcomm εδώ και πολλά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι συσκευές που δοκίμασε το phonearena είναι στην ουσία τα πρώτα flagships που κάνουν το ντεμπούτο τους με το ολοκαίνουργιο Snapdragon 8 Gen 2 και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά. Τα εν λόγω τηλέφωνα διαθέτουν πιο γρήγορες επιδόσεις γραφικών σε σχέση με τη σειρά iPhone 14.

Το flagship που χρησιμοποιήσαν στις δοκιμές τους ήταν το Vivo X90 Pro Plus, με τη σημαντική διευκρίνηση ότι ο Snapdragon 8 Gen 2 έχει πιο γρήγορη GPU, αν και οι επιδόσεις ως προς το CPU συνεχίζουν να είναι λίγο πιο πίσω από το Apple A16. Ακολουθούν τα αποτελέσματα του Vivo X90 Pro Plus και του iPhone 14 Pro Max στο 3D Mark.

Όπως βλέπουμε το Vivo σημειώνει 3.726 points σε σχέση με τα 3.210 points του iPhone πριν δούμε throttling, μια διαφορά 16% περίπου υπέρ του Vivo. To phonearena.com σημειώνει, ότι στη πράξη τα αποτελέσματα αυτά είναι κάπως παραπλανητικά, καθώς όπως βλέπεις στα screenshots το iPhone κάνει throttle σχεδόν αμέσως στο δεύτερο λεπτό, ενώ το Vivo ξεκινάει αργά και σταθερά να ρίχνει τις επιδόσεις ώστε να διατηρηθεί το peak performance για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στα 20 λεπτά τα δυο τηλέφωνα δίνουν τους εξής αριθμούς: 3.251 στο Vivo  και 2.309 στο iPhone, μια διαφορά σχεδόν 41% υπέρ του Snapdragon 8 Gen 2.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Vivo ζεστάθηκε λίγο περισσότερο από το iPhone, ενώ έχασε και το 15% της μπαταρίας σε 20 λεπτά, με το iPhone να χάνει μόνο 8. Από την άλλη πλευρά όσον αφορά το CPU:

  • Το iPhone 14 Pro Max (A16) έχει 26.5% πιο γρήγορες single-core επιδόσεις
  • Το iPhone 14 Pro Max (A16) έχει 4.8% πιο γρήγορες multi-core επιδόσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.