Σε συμμόρφωση με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές της ΕΕ, η Apple ανοίγει για πρώτη φορά το NFC chip στα iPhone. Αυτό θα επιτρέψει στις εφαρμογές τραπεζών και πορτοφολιών να προσφέρουν για πρώτη φορά ανταγωνισμό στο Apple Pay, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμών ως προεπιλεγμένη εφαρμογή που εμφανίζεται όταν κρατούν το iPhone κοντά σε τερματικό πληρωμής, καθώς και τη συντόμευση του πλευρικού κουμπιού διπλού κλικ.

Οι προγραμματιστές των εφαρμογών τραπεζών/πορτοφολιών μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Apple για να αποκτήσουν δικαίωμα υποστήριξης αυτών των χαρακτηριστικών με NFC. Για να λάβουν έγκριση, οι προγραμματιστές θα πρέπει να πληρούν διάφορες βιομηχανικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις. Εάν εγκριθεί η αίτηση, μια συμμετέχουσα τραπεζική εφαρμογή ή εφαρμογή πορτοφολιού τρίτου θα μπορεί να ξεκινάει συναλλαγές NFC μέσα από το app της, να εκκινεί αυτόματα όταν ο χρήστης τοποθετεί το τηλέφωνό του σε τερματικό, και να εμφανίζεται όταν ο χρήστης κάνει διπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί.

iOS 17.4 και iPadOS 17.4: Όλα όσα αλλάζουν για τους χρήστες της ΕΕ, περισσότερη ελευθερία

Αυτές οι εφαρμογές μπορούν επίσης να καταστέλλουν τις διεπαφές του συστήματος Apple Pay για να εμφανίζονται και να παρεμβαίνουν στη διαδικασία πληρωμής με NFC. Από τότε που ξεκίνησε το Apple Pay, ορισμένες τράπεζες παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν δίκαια τη στενή ενσωμάτωση του με το σύστημα, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο υλικό που διαθέτει. Αυτές οι αλλαγές συμβάλλουν στην εξομάλυνση των όρων ανταγωνισμού, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.