Η απόφαση της Apple να φέρει την εφαρμογή TV+ στα Android smartphone είναι μια σημαντική κίνηση που έχει τραβήξει την προσοχή πολλών στον κλάδο της τεχνολογίας.

Καταχώρηση θέσης εργασίας για έναν μηχανικό λογισμικού Android, που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου, υποδηλώνει ότι η Apple επιθυμεί να επεκτείνει τη βάση χρηστών της δημιουργώντας μια έκδοση της εφαρμογής του TV+ για Android smartphones.

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών για την πλατφόρμα, δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές παγκοσμίως που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα της Google για φορητές συσκευές.

Η Apple έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στην πλατφόρμα TV+, παράγοντας πρωτότυπα προγράμματα όπως τα Ted Lasso και Severance. Ανοίγοντας την υπηρεσία στους χρήστες Android, η Apple στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους θεατές και να ενισχύσει τις επιχειρηματικές της προοπτικές.

Αυτή η στρατηγική ευθυγραμμίζεται με το ιστορικό της Apple να κάνει την εφαρμογή της διαθέσιμη σε διάφορες πλατφόρμες τρίτων όπως Roku, PlayStation, Xbox, Amazon Fire Stick, συσκευές Google Chromecast και έξυπνες τηλεοράσεις που τρέχουν Android.

Αν και το iPhone παραμένει δημοφιλές στην αγορά των ΗΠΑ, υστερεί σε σχέση με τα έξυπνα τηλέφωνα Android παγκοσμίως. Έτσι, η επέκταση του Apple TV+ στα Android smartphones θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική κίνηση για την Apple να αξιοποιήσει μια μεγαλύτερη βάση χρηστών και να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στον κλάδο των υπηρεσιών ροής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.