Η Google ανακοίνωσε μια νέα εμφάνιση του Gmail για web με ενσωμάτωση των Meet, Spaces, και Chat, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Τότε, όποιος ενδιαφερόταν έπρεπε να δηλώσει συμμετοχή για να δοκιμάσει τη νέα εμφάνιση και έπρεπε να την ενεργοποιήσει με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό αλλάζει τώρα, καθώς η Google λανσάρει τη νέα εμπειρία χρήσης με αέρα Material You σε όλους τους χρήστες, μαζί με τη δυνατότητα Gmail-only που καταργεί τα Chat και Meet.

Με αυτή τη νέα σχεδίαση, η εταιρεία θέλει να μετατρέψει το Gmail σε μια ολοκληρωμένη web εφαρμογή παραγωγικότητας. Η νέα εμφάνιση διασφαλίζει ότι δεν θα χρειαστεί ο χρήστης να αλλάξει καρτέλες για να συνεχίσει τις συνομιλίες του ή να συμμετάσχει σε βιντεοκλήση. Και αν ενδιαφέρεται μόνο για τον έλεγχο των email, υπάρχει η σχετική επιλογή στις γρήγορες ρυθμίσεις για να απενεργοποιήσει τις εφαρμογές Chat και Meet και να χρησιμοποιήσει μια προβολή μόνο για το Gmail.

Στον παλιό πια σχεδιασμό, η ενσωμάτωση αυτών των υπηρεσιών προβάλλονταν πάντα κάπως κομμένη. Η νέα διάταξη το διορθώνει δίνοντας στα Chat, Spaces και Meet τον χώρο που τους αξίζει. Το νέο στη σημερινή ανακοίνωση είναι το Material You που δίνει στο UI μια πιο φρέσκια εμφάνιση, με ένα νέο μπλε φόντο και ένα πιο τετραγωνισμένο κουμπί σύνθεσης να είναι οι πιο εμφανείς αλλαγές.

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο το Gmail, το Chat και το Meet δεν θα είναι διαθέσιμα ως μέρος της νέας εμφάνισης. Η Google σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι θα έχετε την Gmail-only εμφάνιση και θα γίνει αυτόματη απενεργοποίηση των Chat, Spaces και Meet. Επίσης, όπως πάντα, για λίγο καιρό όποιος δεν επιθυμεί τη νέα εμφάνιση μπορεί να επιστρέψει στην παλιά.

Η Google χρειάζεται συνήθως 15 ημέρες για να διαθέσει νέες δυνατότητες στο Workspace και στους προσωπικούς λογαριασμούς Gmail. Αυτή τη φορά, σημειώνει ότι η διάθεση μπορεί να διαρκέσει δυνητικά περισσότερες από 15 ημέρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.