Από τότε που το PlayStation 5 της Sony έκανε το αρχικό του ντεμπούτο, στα τέλη του 2020, οι χάκερ προσπαθούσαν να το παραβιάσουν. Το 2021, το μενού debug της κονσόλας ξεκλειδώθηκε, σηματοδοτώντας μια σημαντική ανακάλυψη. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, οι @StretchEcho και @SpecterDev παρέκαμψαν με επιτυχία την ασφάλεια της Sony χρησιμοποιώντας μια εκμετάλλευση WebKit.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το jailbreaking είναι η διαδικασία εκμετάλλευσης των ελαττωμάτων μιας κλειδωμένης ηλεκτρονικής συσκευής για την εγκατάσταση μη εξουσιοδοτημένου λογισμικού, το οποίο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να είναι πειρατικοί τίτλοι παιχνιδιών PS5.

Το hack και τα σχετικά σενάρια Python βρίσκονται στη σελίδα GitHub του Spectre Dev και μόνο συστήματα PlayStation 5 με έκδοση υλικολογισμικού 4.03 ή χαμηλότερη είναι συμβατά με αυτό. Και οι δύο εκδόσεις της κονσόλας μπορούν να ξεκλειδώσουν, αν και η διαδικασία απαιτεί υπολογιστή.

Μεγάλη προσοχή. Όσοι θεωρήσουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο από τους παραπάνω που έσπασαν την κονσόλα, καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν, ειδικά αν δεν έχουν πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα. Κάποιος προσπάθησε να εκτελέσει τη διαδικασία στην έκδοση 4.50 και δημιούργησε χάος στον πυρήνα.

Το exploit δεν είναι τόσο καλό όσο μερικά από τα προηγούμενα jailbreak του PlayStation 4 επειδή δεν επιτρέπει την εκτέλεση κώδικα στο μηχάνημα. Ωστόσο, το μενού debug και η εγγραφή δεδομένων στον σκληρό δίσκο εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα.

Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στους προγραμματιστές να εξερευνήσουν περαιτέρω τα εσωτερικά στοιχεία του PlayStation 5, επιτρέποντας τους την ανάπτυξη ανεπίσημων ενημερώσεων κώδικα και την εξομοίωση για παλαιότερες κονσόλες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.