Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Sony στο μέλλον είναι να αυξήσει την παραγωγή των PlayStation 5 για να καλύψει την άνευ προηγουμένου ζήτηση για τις κονσόλες.

Σε μια ενημέρωση στους επενδυτές, η εταιρεία είπε ότι αναμένει να κλείσει το χάσμα στις πωλήσεις PS4 και PS5 φέτος, αφού η νεότερη κονσόλα έμεινε πίσω από τον μεγαλύτερο αδερφό της το 2021.

Η Sony κατηγόρησε τις μειωμένες πωλήσεις του PlayStation 5 στην αδυναμία να κατασκευάσει αρκετές μονάδες λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων της εφοδιαστικής αλυσίδας στην τριμηνιαία έκθεση κερδών της.

Με βάση τα δεδομένα που παρουσίασε η Sony, χρειάζονται μόνο 82 λεπτά για να πουληθούν 80.000 μονάδες PS5, ενώ χρειάζονται εννέα ημέρες για να πουληθούν ο ίδιος αριθμός PS4.

Η εταιρεία αναμένει να είναι σε θέση να παράγει περισσότερες μονάδες, καθώς οι ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν μειωθεί, αλλά ο αντίκτυπος της πανδημίας στη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων εξακολουθεί να αποτελεί ανησυχία.

Επιπλέον, η Sony ανησυχεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ίσως επηρεάσει τις μεταφορές. Για να μετριάσει τον αντίκτυπο, σχεδιάζει να έχει πολλούς προμηθευτές για μεγαλύτερη ευελιξία σε ασταθείς συνθήκες αγοράς.

Επίσης, η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους στοχεύοντας στην εξασφάλιση των βέλτιστων διαδρομών μετακίνησης και παράδοσης των PlayStation 5.

Η εταιρεία πιστεύει ότι οι πωλήσεις του PS5 μπορούν να ξεπεράσουν του PS4 το 2023. Ο CEO της Sony Interactive Entertainment δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να φτάσει την παραγωγή σε επίπεδα που δεν έχει πετύχει ποτέ πριν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.