Ο χρόνος τελειώνει για πολλούς επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς από τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, θα πρέπει να δέχονται υποχρεωτικά πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα newsbeast, κάρτες θα γίνονται δεκτές υποχρεωτικά σε ταξί,  περίπτερα, ψιλικαντζίδικα, λαϊκές αγορές, στο υπαίθριο εμπόριο, στους πάγκους στα θέατρα, κινηματογράφους, σε μεσίτες, ασφαλιστικούς πράκτοροι, γενικώς όλοι θα πρέπει να έχουν pos.

Gov.gr: Κλείνουν οι εφαρμογές ΑΜΚΑ για μια ολόκληρη ημέρα

Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές και προβλέπεται συγκεκριμένα χρηματικό πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ.

Το πρόστιμο των 1.500 ευρώ μειώνεται στο μισό αν:

  • Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής προβεί σε καταβολή του προστίμου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.
  • Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών, μέσων πληρωμής με κάρτα και μέσων πληρωμής με υπηρεσίες άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS έχουν ολοκληρωθεί 135.000 διασυνδέσεις.

NBG Pay: Προμήθεια 0.5% για συναλλαγές μέχρι 10 ευρώ σε περίπτερα, ψιλικαντζίδικα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η NBG PAY μειώνει την προμήθεια για μικρές συναλλαγές στο πλαίσιο της υποχρεωτικής χρήσης των POS από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος της τράπεζας είναι να διευκολύνει καταστήματα ψιλικών ειδών και γρήγορης εστίασης, mini market και περίπτερα να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν και να δέχονται κάρτες χαμηλό κόστος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.